Happy-oma-opa.be

het online magazine
voor Belgische grootouders

Shape
sun
Shape

Welkom bij
Happy-oma-opa.be
om nog meer te genieten
samen met je kleinkinderen!

Welkom bij Happy-oma-opa.be om nog meer te genieten samen met je kleinkinderen!

Bienvenue sur HappyGrandsParents.be pour mieux profiter de ses petits-enfants !

Grootouder worden of zijn is een waar genoegen en om dit avontuur nog leuker te maken, willen we je op de best mogelijke manier ondersteunen door je informatie, goede deals, kortingen en advies aan te bieden over hoe je het leven met je kleinkinderen nog leuker kunt maken.Onze partners zijn er ook om je advies en producten aan te bieden en je te helpen onvergetelijke momenten te beleven! Om niets te missen van Happy-oma-opa.be, schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief of volg ons op onze social netwerken!

Wat Happy-oma-opa.be te bieden heeft

Blog

We hebben het over jou
en je leven
als grootouders!

Woensdag workshops

Onze tips en trucs om je bezig te houden
je kleinkinderen met eenvoudige, leuke activiteiten.

Shoppen

Ontdek een reeks
van voor jou
en je kleinkinderen gecreërde producten!

Wedstrijd

We organiseren regelmatig wedstrijden waarbij veel prijzen te winnen zijn. Om mee te spelen klik je op de knop en doe je mee aan een van onze open competities! We wensen je veel succes.

Ontdek onze nieuwste artikelen

Onze grootouders-blog heeft veel te bieden! Of het nu gaat om ideeën voor activiteiten (lente-uitstapjes, reizen…) of het laatste nieuws, dierenparken…) of inspiratie voor thuis (bordspellen, tv-programma’s, enz.), maar ook cultuur en muziek. beroemde grootouders, tot het oplossen van alledaagse problemen zoals geschillen tussen kleinkinderen op te lossen!

Waarom bordspellen spelen?

Voordelen van bordspellen: een bron van leren, sociale contacten en vermaak Cognitieve vaardigheden stimuleren Bordspellen bestaan al eeuwen en blijven spelers over de hele wereld fascineren. Of ze nu gebaseerd

Meer lezen

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Meer lezen

Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op! Ingrediënten: 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom,

Meer lezen

Geschiedenis van Maria Lichtmis

Maria-Lichtmis is een christelijk feest dat elke 2 februari wordt gevierd aan het einde van de Openbaringsperiode Het is ook de dag van Sint-Blasius, een dag gewijd aan het herdenken

Meer lezen

Woensdag Ateliers

Op je kleinkinderen passen betekent niet dat je ze de hele dag voor een scherm moet zetten – verre van dat! Daarom hebben we de Woensdag Ateliers opgericht.
Op het programma vind je een heleboel tutorials om allerlei activiteiten met je kleinkinderen te doen: knutselen, collages maken, kleuren, koken, tuinieren… aan jou de keus!

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Meer lezen

Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op! Ingrediënten: 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom,

Meer lezen

Tonijn en zalm sushi en maki recept.

oor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken:Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Meer lezen

In de tuin in juni: wat planten, zaaien en doen in juni?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop . Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen!

Meer lezen

Grootouderwoordenboek

Wil je de definitie van grootouders weten? Nee, de echte definitie vind je niet in een woordenboek. Natuurlijk zijn grootouders, zoals we allemaal weten, de opa of oma van vaders- of moederskant van het kind! Maar de echte definitie van grootouders is sterker dan dat! Een grootmoeder zei ooit tegen ons: “Je kunt pas weten hoe het is om grootouder te zijn als je het zelf bent geweest! Als je een ouder van ouders bent, is grootouder worden nog magischer. De relatie is zelfs nog sterker. Ja, de autoriteit is er, maar het is niet hetzelfde! Grootouders zijn degenen die vergeven, die luisteren, die adviseren, die er zijn voor zowel de lach als het grote verdriet. Ze oordelen niet, ze adviseren! Wat betekent grootouder zijn voor jou?

Vind je onze definitie van grootouders goed? Je zult onze definitie van oma en opa geweldig vinden!

Happygrandsparents.be is gemaakt om het leven als grootouder nog leuker te maken dan het al is! Daarom bieden we je regelmatig nieuwe activiteiten om met je kleinkinderen te doen! We bieden ook kortingen, voordelen en meer…. Tot snel op onze club!

Als het gaat om activiteiten die je met je kleinkinderen kunt doen, heb je dan wel eens aan bordspellen gedacht? We hebben een heleboel spellen voor je om te ontdekken! Time’s Up, Concept, Dixit, Ernest et Célestine, … Ontdek de nieuwe 2023 bordspellen en win ze!

En vergeet onze nieuwsbrief niet 🙂

Velen van jullie vragen ons om citaten over grootouders of spreekwoorden over grootouders (of zelfs citaten met oma, opa enz. …) Ontdek onze speciale pagina en volg ons vooral op onze Facebookpagina of Instagram, je zult regelmatig onze beste citaten of spreekwoorden over grootouders ontdekken!

Nee, grootouders rijmen niet altijd met het woord Senior en met de Silver Economy zoals het nu heet! Hoewel senior eigenlijk een pejoratief woord is geworden in onze samenleving, is het in andere talen een zeer waardig woord!

Definitie van een senior

Het woord “senior” zit vol nuances. In feite is de term “oudere” grotendeels gekoppeld aan sociale opvattingen over ouderen, die evolueren afhankelijk van de sociale context. Wat zijn senioren? Wat is de definitie van senior in de moderne samenleving? Hoe oud ben je als oudere? Wat is de impact op de gezondheid?

Wat is een senior en op welke leeftijd word je er een?
Naarmate de samenleving zich heeft ontwikkeld, is ook de definitie van ouderen veranderd. Van de oudheid tot nu is het begrip anciënniteit aangepast aan specifieke leeftijdsgrenzen op basis van verschillende variabelen. Oorspronkelijk betekende het woord senior in het Latijn ouder, ouder of ouder. Het woord Senaat (senatus) komt van dezelfde term, wat een raad van oudsten betekent. Dit is ook waar het woord Senior man in het Spaans vandaan komt, net als het woord Heer… Vandaag de dag is het een verzamelnaam voor 50-plussers voor sommigen, 55-plussers voor anderen, of zelfs gepensioneerden… Eén ding is echter zeker, en dat is dat als je voor veel definities senioren bent, voor ons grootouders zijn een heel andere definitie is dan alle andere die we kunnen vinden voor het woord Senior! Welkom bij het leven als grootouder! Laten we positief zijn en er het beste van maken, met en zonder onze kleinkinderen!

Ben je op zoek naar een Senior website in België? Volg de gids, de 10 Senior websites in België

Waarom praten we met jou over Senioren?

Wist je dat je als senior toegang hebt tot een groot aantal speciale tarieven? Lees meer over onze speciale tarieven:

Denk aan het goede nieuws: je zult nog meer activiteiten met je kleinkinderen kunnen doen! En in veel gevallen biedt de Happy Club je een groot aantal kortingen! En vergeet onze wedstrijden voor grootouders niet!

Op zoek naar gezinsactiviteiten? Activiteiten met je kleinkinderen? Met je kinderen? HappyGrandsParents.be heeft veel goede ideeën voor je op onze blogpagina. Maar meer nog dan al deze artikels hebben we een complete gids samengesteld voor onvergetelijke familiemomenten! Of je nu aan zee bent, in de Ardennen, thuis, met een bordspel of in de tuin, we hebben geprobeerd je een reeks activiteiten voor te stellen die het hele gezin zullen plezieren.