Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op!

Ingrediënten:

 • 250g bloem
 • 4 eieren
 • 50 cl melk
 • 2 soeplepels suiker
 • 1 snuifje zout
 • 2 soeplepels olie

Bereiding:

 1. In een kom, meng bloem, eieren, suiker en een snuifje zout.
 2. Blijf mengen en voeg langzaam de melk toe tot het bekomen van een gladde deeg.
 3. Voeg de olie toe.
 4. Laat het deeg gedurende 30 minuten rusten.
 5. Giet in een warme pan een kleine hoeveelheid deeg en draai rond om de hele bodem te bedekken.
 6. Laat elke kant 2 à 3 minuten bakken tot de pannenkoek een mooi gouden kleurtje heeft.
 7. Herhaal dit met de rest van het deeg.
 8. Warm opdienen met suiker, Nutella of een andere versiering naar keuze.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer originele recepten?

Wat dacht je van een pannenkoekentaart? Net zo lekker! Hier is het recept

Proeven is leuk, maar ken je de geschiedenis van de pannenkoek? En de geschiedenis van Chandeleur?

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop melk 1 soeplepel vanille-extract ¼ kop gesmolten boter Bereiding: Voorverwarm de oven tot 175°C. In een kom, klop samen tot

Lees meer »

geschiedenis van pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog

Lees meer »

Think Pink

‘Wie Zorgt Voor Jouw Borsten?’: De Nieuwe Sensibiliseringscampagne Voor De Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in op de uitnodiging van de overheid voor een gratis screeningsmammografie. Dat cijfer ligt ver onder de Europese aanbevelingen. Daarom lanceren wij de campagne ‘Wie zorgt

Lees meer »

Waarom je zou moeten gaan schaken met je kleinkinderen

Hebt u al schaak gespeeld? Het spel was enorm populair een tiental jaren geleden, maar sukkelde dan wat in een vergeethoek. Maar sinds een aantal maanden is het schaakbord weer in! Paarden, torens, koning en koningin zijn weer hot, zeker bij jongeren. In dit artikel geven we u een aantal goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken.

Lees meer »