Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op!

Ingrediënten:

  • 250g bloem
  • 4 eieren
  • 50 cl melk
  • 2 soeplepels suiker
  • 1 snuifje zout
  • 2 soeplepels olie

Bereiding:

  1. In een kom, meng bloem, eieren, suiker en een snuifje zout.
  2. Blijf mengen en voeg langzaam de melk toe tot het bekomen van een gladde deeg.
  3. Voeg de olie toe.
  4. Laat het deeg gedurende 30 minuten rusten.
  5. Giet in een warme pan een kleine hoeveelheid deeg en draai rond om de hele bodem te bedekken.
  6. Laat elke kant 2 à 3 minuten bakken tot de pannenkoek een mooi gouden kleurtje heeft.
  7. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  8. Warm opdienen met suiker, Nutella of een andere versiering naar keuze.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer originele recepten?

Wat dacht je van een pannenkoekentaart? Net zo lekker! Hier is het recept

Proeven is leuk, maar ken je de geschiedenis van de pannenkoek? En de geschiedenis van Chandeleur?

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »