8 Soorten verzamelingen om te met je kleinkinderen op te starten

Sinds enige tijd zijn verzamelingen weer in de mode. Ze zijn leuk om te doen en fascinerend om naar te kijken. Als grootouders vormen ze ook een originele hobby om aan te bieden aan je kleinkinderen. Maar wat kun je verzamelen? Hier zijn enkele ideeën!

Postzegels:

Tegenwoordig bestaat er een zeer groot aantal verschillende postzegels. In België bijvoorbeeld behoren postzegels tot specifieke thema’s. Deze kunnen gericht zijn op dieren, emblematische plaatsen of landschappen. Je kleinkinderen kunnen dus het thema kiezen dat hen het meeste aanspreekt. De Belgische post ondersteunt deze hobby door veel ondersteunende materialen aan te bieden: https://www.bpost.be/fr/philatelie

Munten:

Je kunt bijvoorbeeld een verzameling beginnen door je te concentreren op euromunten. Deze hebben immers een eigen kant die specifiek is voor elk land van de Europese Unie. Met de vrije circulatie van munten is het mogelijk om ze relatief gemakkelijk te vinden! Een schat die de ogen van je kleindochters en kleinzonen zal doen schitteren.

Ansichtkaarten:

Een gemakkelijke manier om het contact met je kleinkinderen te bevorderen. Stuur hen bijvoorbeeld een ansichtkaart bij elke reis. Vraag hen om hetzelfde te doen. Je breidt je collectie uit terwijl je dichter bij hen komt.

Stripboeken:

Een verzameling die zowel voor kleinkinderen als grootouders interessant is, mits je interesse hebt in dit type werk. Er bestaat een bijna oneindige reeks universums en stijlen. Maar weet dat dit een vrij kostbare verzameling is om samen te stellen.

Schaalmodellen van auto’s:

Gemakkelijk te vinden in speelgoedwinkels. Je zult ze in alle kleuren, van alle bestaande merken en in alle groottes vinden. Wees echter voorbereid dat je kleinkinderen ermee willen spelen.

Wekkers:

Of ze nu digitaal of mechanisch zijn, wekkers zijn objecten met zeer diverse en specifieke vormen. Ze verzamelen betekent ook leuke kansen om met je kleinkinderen te snuffelen op rommelmarkten en andere vlooienmarkten!

Plattegronden:

Nog een mooie manier om plaatsen te ontdekken zonder daadwerkelijk te hoeven reizen. Plattegronden kunnen van verschillende aard zijn (geografisch, geologisch, kadastraal, enz…). Ze zijn vaak gekleurd en de vele informatie die ze bevatten maakt ze fascinerend.

Hoeden:

Er zijn hoeden in alle vormen en uit alle tijdperken. Verzamelen van hoeden met je kleinkinderen kan zowel boeiend als hilarisch zijn… als je besluit ze te dragen!

Heb je andere ideeën voor verzamelingen? Heb je er al een gestart? Deel het met ons!

 

CopyWriting: HappyGrandsParents.be – François Genette   

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »