15 Activiteiten Om Tijdens De Paasvakantie Met Uw Kleinkinderen Samen Te Doen In Heel België!

Voor uw kleinkinderen zijn de schoolvakanties al begonnen en zullen misschien wat langer duren dan verwacht… We kunnen het land niet uit, veel plaatsen blijven gesloten, maar er is nog wel wat te doen ! Dit zijn onze activiteiten die u in België kunt doen tijdens de schoolvakanties met uw kleinkinderen. Om meer informatie te krijgen over deze plaatsen, klik op de woorden in het vet geschreven ! 

1. Bezoek de grotten van Han en maak een ritje in het dierenpark met een kleine bus. Er is een geweldige speeltuin met reuzenglijbanen. Het grote nieuws, vanaf 13 mei, Dompel uzelf in de natuur en ontdek de “Cocoon Village” een luxe verblijf in tenten in het hart van het charmante dorpje Han-sur-Lesse …

2. Boek een bezoek aan het  Trein Museum.  U kunt in de auto’s stappen en u aan het einde van de reis voorstellen als treinbestuurder. De tentoonstelling Choco Loco combineert de twee passies van uw kleinkinderen: treinen en chocolade !

3. Huur een boot om de Dijle in Gent te bevaren. Er is geen vergunning nodig!

4. Slecht weer tijdens de paasvakantie? Dan is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een leuk alternatief voor een wandel- of fietstocht. Het museum neemt u via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes terug naar de tijd van de Romeinen en de Galliërs.

5. Maak gebruik van het feit dat u in de regio bent om de lucht te nemen in het natuurpark van Furfooz ! 

6. Ontsnap aan de gebruikelijke drukte aan de kust en haal wat frisse lucht in het Zwin. Dit is in Knokke en  het is de grootste verzameling van trekvogels in België.

7. Fiets langs de Molignée in een draisine, een machine halverwege tussen een cuistax en een fiets. We trappen op een niet meer gebruikte spoorlijn, midden in de natuur. Het is grappig.

8. Mini-Europe is op 28 maart heropend voor het seizoen. Als u geen vliegtuig mag nemen, kunt u dan hiertoe toch een beetje gaan reizen …

9. Speel detective in het National Bank Museum. Kinderen van 7 tot 12 jaar, met een speelboek, moeten puzzels oplossen om te proberen de code voor de kluis te achterhalen. De activiteit is gratis, maar reserveren is wel verplicht.

10. We organiseren een bezoek aan de boerderij Ferme & Compagnie in Grez Doiceau. Ze organiseren tijdens het weekend het evenement Les Cloches d´Inti, een grote speurtocht door hun hele domein.

11. Ontdek het echte leven van een versterkt kasteel in Bouillon en woon een valkerijshow bij binnen de muren van het kasteel. Reserveren verplicht!

12. Dierenparken bezoeken is altijd een goed idee! De Zoo van Antwerpen is de oudste dierentuin van België, met meer dan 5000 dieren waaronder apen, leeuwen, zebra’s, … Door de huidige maatregelen zijn de gebouwen momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door de prachtige tuin een buitenbeleving. Onze tip :  u kan via hun website weten hoeveel er mensen zich actueel in het park wandelen ! 

13. Ga zonnebaden in de Sahara in Lommel. In Lommel ligt een zandstrook midden in een groot naaldbos en omcirkelt een groot meer. De toegang is gratis. Zwemmen is verboden, dat moet u weten.

14. Zet koers naar het provinciaal domein Bokrijk, in de gemeente Genk. Er zijn grote tuinen, een mini-dierentuin, fietsroutes, een openluchtmuseum dat laat zien hoe we vroeger leefden en een grote speeltuin.

15. Klim naar de top van de Lion de Waterloo na het inslaan van gebak op de boerderij van Hameau du Roy.

Aarzel niet om ons een mailtje te schrijvens als u  nog andere geweldige aanbiedingen aan uw zijde heeft!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

De Verschillende Namen Voor Grootouder En Hun Betekenis!

Mamy, Papy, Oma, Grootmoe of Grootpa …. Vanwaar komen de namen die uw kleinkinderen u geven? Minder dan een halve eeuw geleden waren de roepnamen voor grootouders voor 99% dezelfde: Grootvader en Grootmoeder, Oma of Opa of nog Moemoeke en Vake. Vandaag is veel veranderd, er is veel meer keuze

Lees meer »

12 Vragen Die Alle Grootouders Zichzelf Stellen

Het is waar dat we soms twijfelen bij het stellen van zogenaamde “dwaze” vragen aan de ouders van onze eigen kleinkinderen. Wees gerust, u bent niet de enige grootouder die rondloopt met een vraagteken in zijn/haar hoofd, wachtend op de komende woensdag of het weekend erna. We hebben daarom 12

Lees meer »