Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So Clover! is een coöperatief woordassociatiespel, voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar voor 30 minuten spelen. Het zal het ideale spel zijn om de hersenen van uw kleinkinderen te laten werken, om hen met de Franse taal te laten spelen en vooral om plezier te maken!

Hoe spelen we ?

Elke speler moet 4 kaarten in een willekeurige richting leggen, elk met 4 woorden op zijn klaver.

Deze 4 kaarten, geplaatst op het klaverblad, vormen 4 woordparen.

Je moet voor elk van deze woordparen een woord schrijven op het klaverblad, afhankelijk van waar elke link je aan doet denken. Dan moet je de 4 kaarten verwijderen en er nog één van de stapel bijleggen.

De andere spelers moeten de 4 juiste kaarten (van de 5) en hun oriëntatie vinden, met behulp van de 4 woorden die op het klaverblad geschreven staan.

Als de spelers de 4 kaarten met de juiste oriëntatie bij de eerste poging vinden, krijgen ze 1 punt per kaart + 2 bonuspunten. Als de speler een fout maakt, moet hij/zij aangeven welke fout(en) is (zijn) of verkeerd(er) is (zijn) (zonder dit te specificeren) en de andere spelers krijgen een tweede en laatste poging. Voor elke juist georiënteerde kaart wordt 1 punt toegekend.

Het doel is om als groep de beste score te halen.

De moeilijkheidsgraad kan vervolgens worden verhoogd door meer kaarten van de stapel toe te voegen nadat je je connecties hebt opgeschreven.

Ontdek de regels van het spel: https://cdn.svc.asmodee.net/production-rprod/storage/downloads/games/so-clover/sc-fr01-rules-1619776155TF8pY.pdf

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »