Onze tips om uw immuniteit en die van uw kleinkinderen te versterken!

De school is weer begonnen, de dagen worden korter en kouder. En zoals elk jaar in deze periode, komen virussen en bacteriën in groten getale terug om ons te plagen. Als grootouders moet je waakzaam zijn, zowel voor jezelf als voor je kleinkinderen. Hier zijn enkele nuttige tips om je immuniteit te versterken.

Gezonde voeding, de basis:

Een evenwichtige en gezonde voeding helpt om je lichaam goed te laten functioneren, en dus bij uitbreiding je immuunsysteem en dat van je kleinkinderen. Je darmflora speelt een cruciale rol in de verdediging van je lichaam. Als deze goed functioneert, ben je beter gewapend tegen virussen en bacteriën. Geef dus de voorkeur aan fruit en groenten, mager vlees in redelijke hoeveelheden, vette vis rijk aan omega en kwalitatief hoogwaardige plantaardige oliën.

Vitaminen en mineralen:

Naast goede voeding, zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt, zoals de vitaminen A, C, D en E, die allemaal een gunstig effect hebben op het lichaam. Een goed glas vers sinaasappelsap bij het ontbijt bijvoorbeeld zal zowel jouw immuunsysteem als dat van je kleinkinderen een echte boost geven.

Elementen zoals zink, magnesium, ijzer of selenium kunnen ook een gunstig effect hebben op het immuunsysteem. Specifieke supplementen bestaan en kunnen bij de apotheek worden gekocht. Vraag echter altijd advies aan de apotheker en/of je arts voordat je ze gebruikt.

Regelmatige lichamelijke activiteit:

Studies tonen aan dat regelmatige lichamelijke activiteit de bloedcirculatie verbetert en de lichaamsverdediging versterkt. Het is niet nodig om twee uur cardio te doen of jezelf uit te putten, activiteiten zoals wandelen, yoga of zwemmen die de spieren gedurende 30 minuten inspannen, zijn voldoende.

Slaap en stress:

Slaap is een zeer belangrijke bondgenoot in de strijd tegen winterkwalen. Voldoende en kwalitatieve slaap zorgt er opnieuw voor dat je immuunsysteem goed functioneert, zowel bij jou als bij je kleinkinderen. Probeer hen ook een kalme en ontspannende omgeving te bieden. Een aanhoudende gespannen sfeer kan namelijk stress veroorzaken, wat een schadelijk effect heeft op je vermogen om jezelf te verdedigen.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »