Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.

 

Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas

Jij, als grootouder, bent in de ogen van je kleinkinderen een levende encyclopedie. Je hebt veel meegemaakt. Je kent alle verhalen uit vervlogen tijden. Dus waarom begin je niet met het vertellen over Sinterklaas?

 

Want ja, Sinterklaas heeft echt bestaan rond het jaar 270 in Lyrië (een deel van het huidige Turkije). Hij was bisschop van Myra. Beroemd om zijn goedheid, werden veel wonderen aan hem toegeschreven.

De legende die van hem de patroon van de kinderen maakte, dateert echter uit de 13e eeuw. Volgens die legende bracht Sinterklaas drie kinderen weer tot leven. Zij waren gevangen door een bloeddorstige slager die hen doodde en in vleestonnen opborg.

Het verhaal is misschien een beetje te macaber voor je kleinkinderen, dat geven we toe. Maar je kunt het deels verzachten door over redding te spreken in plaats van over opstanding, bijvoorbeeld.

Voeg een beetje magie toe om ze te laten dromen

Aan deze historische herinnering, waarom niet een vleugje mysterie en fantastiek toevoegen. Sinterklaas wordt gezien als iemand die het vermogen van alomtegenwoordigheid bezit, in staat om in één nacht door alle schoorstenen van brave kinderen over de hele wereld te gaan.

Je zult ongetwijfeld vragen krijgen over dit ongelooflijke vermogen. Schroom niet om te zeggen dat je simpelweg niet weet hoe hij dat doet. Weten dat zelfs hun grootouders niet in staat zijn om zulke wonderen te verklaren, zal bij je kleindochter of kleinzoon een extra laag magie toevoegen!

Weet wanneer het tijd is om te stoppen

Tot slot, vergeet niet één ding. Wanneer je kleinkinderen zich te veel vragen beginnen te stellen over Sinterklaas en als ze de onmogelijkheid of absurditeit van wat je hen vertelt benadrukken, dan is het simpelweg tijd… om hen de waarheid te vertellen!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »

5 Kerstcadeaus voor je schoonzoon

De kerstdagen naderen en je hebt je schoonzoon getrokken voor de cadeau-uitwisseling. Probleem: je weet niet goed wat je moet kiezen! Maak je geen zorgen, als je schoonzoon op een van de volgende profielen lijkt, dan ben je verzekerd van succes!   De wijnkenner: Je schoonzoon is degene die bij

Lees meer »