Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten.

Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen:

 • Een telescoop: Het universum is een mysterieus en fascinerend concept voor kinderen. Er zijn nu telescopen ontworpen voor de jongsten. Ze kunnen hen in staat stellen om naar de sterren en misschien zelfs de een of andere planeet in ons zonnestelsel te kijken.
 • Een microscoop: Er is het oneindig grote, maar het oneindig kleine is net zo ongelooflijk om te ontdekken. Ook hier kunt u microscopen vinden die speciaal voor uw kleinkinderen zijn ontworpen.
 • Een chemieset: Experimenten uitvoeren en zien hoe verschillende elementen reageren, kan fascinerend zijn. Wees echter voorzichtig en begeleid hen goed met dit soort educatief speelgoed.
 • Een programmeerbare robot: Er zijn nu kleine robots waarvan het gedrag geprogrammeerd kan worden. Het blijft eenvoudig, maar het is duivels amusant. Op deze manier leren uw kleinkinderen de basis van programmering.
 • Een interactieve atlas van de wereld: Meer leren over onze wereld, over de verschillende regio’s en wat er te vinden is. Alles op een interactieve manier, bijvoorbeeld met een vocale pointer. Genoeg om ze urenlang te boeien.
 • Een spel van nationale vlaggen: De vlaggen van de verschillende landen zijn fascinerend voor de meeste kinderen. Er zijn spellen om hen te leren deze te herkennen en te identificeren.
 • Een puzzelkaart van België: Een puzzel van ons mooie land. Wat is er beter om uw kleinkinderen te amuseren terwijl ze het ontdekken.
 • Een insectenonderzoeker set: Een doos en instrumenten waarmee ze de talrijke minuscule bewoners van onze tuinen kunnen vangen en van dichtbij bekijken.

 

Voor grote dromers en contemplatievelingen:

 • Een verhaalmachine voor peuters: Voor de kleintjes zijn er vocale verhaalmachines die hen verhalen vertellen en hen vertrouwd maken met woorden. Een manier om ze te verwonderen en te helpen in hun taalontwikkeling.
 • Een verhalendoos: Hiermee kunnen kinderen hun eigen verhaal samenstellen en vervolgens luisteren naar de stem van professionele vertellers. Een must voor kleinkinderen met een rijke verbeelding.
 • Een magische waslamp: Het is mooi, geruststellend en ook fascinerend om naar te kijken.
 • Een verhaalprojector: Kleine diavoorstellingen in te voegen in een zaklamp, verhalen om direct te downloaden op uw smartphone. En voilà, elke avond een nieuw verhaal voor uw kleinkinderen.
 • Een magneti-boek: En als ze hun verhalen zelf creëerden? Met een magneti-boek plaatsen uw kleinkinderen magneten van personages in verschillende scènes. Ze kunnen dan hun fantasie de vrije loop laten!

 

Voor de kleine kunstenaars en bouwers:

 • Een zelfbouw zaklamp: Het is leuk om een zaklamp in hun kamer te hebben, maar het is nog beter om deze zelf te bouwen. En bovendien, het zal uw kleinzoon of kleindochter de basisprincipes van elektrische geleidbaarheid laten begrijpen!
 • Een Lego uitdagingen boek: Uw kleinkinderen hebben zoveel lego’s dat ze niet meer weten wat ze ermee moeten doen? Dit is een geweldige manier om ze weer zin te geven om erin te duiken!
 • Een pottenbakkersatelier: Pottenbakken is niet alleen voor volwassenen. Uw kleinkinderen kunnen ook aan de slag. En met u erbij wordt het nog leuker.
 • Een weefgetouw: Leren weven op een getouw versterkt de creativiteit en ook de behendigheid van uw kleinkinderen.
 • Een zelfbouw boomhut: Hun eigen boomhut zal veel plezier brengen aan uw kleinkinderen. Het zelf kunnen bouwen zal hen nog meer plezieren!
 • Een zelf te monteren lichtslinger: Het zal een zachte gloed bieden in de kamer van uw kleinkinderen en hen elke dag herinneren dat zij het leven hebben gegeven!

 

Voor de kleine muziekliefhebbers:

 • Een koptelefoon met dierenoren: In dit geval kunnen we zeggen muziekliefhebbers en stijlvol. Met deze koptelefoon kunnen ze naar hun favoriete muziek en verhalen luisteren, terwijl ze een onmisbare look hebben!
 • Een synthesizer: Leuk om de verschillende noten te ontdekken, maar ook grappig met veel verschillende tonen en geluidsmodulaties.
 • Een dansende muziekdoos: Een kleine muziekdoos waarvan de bovenkant bestaat uit een gemagnetiseerd mechanisme dat kleine figuren laat “dansen”. Prachtig en fascinerend voor uw kleinkinderen.

 

Voor degenen die een gebaar naar de natuur willen maken:

 • Een tweedehandsboek: Waarom nieuw kopen, als het mogelijk is om echte juweeltjes tweedehands te vinden? En dan heeft een oud boek altijd iets intrigerends en mysterieus.
 • Een Oxfam speelgoed: Ook hier kunt u speelgoed vinden dat uw kleinkinderen enorm zal plezieren. Allemaal, terwijl overconsumptie wordt vermeden.
 • Een WWF knuffeldier: Bescherm bedreigde dieren en bied uw kleinkinderen een mooie knuffel van hun beeltenis. Een betekenisvolle manier om bij te dragen aan een helderdere toekomst!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

5 Kerstcadeaus voor je schoonzoon

De kerstdagen naderen en je hebt je schoonzoon getrokken voor de cadeau-uitwisseling. Probleem: je weet niet goed wat je moet kiezen! Maak je geen zorgen, als je schoonzoon op een van de volgende profielen lijkt, dan ben je verzekerd van succes!   De wijnkenner: Je schoonzoon is degene die bij

Lees meer »