Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart!

Ingrediënten :

  • 8 tot 10 pannenkoeken
  • 2 koppen verse room
  • 1 kop suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 soeplepel bloem
  • 1 snuifje zout
  • 1 kop melk
  • 1 soeplepel vanille-extract
  • ¼ kop gesmolten boter

Bereiding:

  1. Voorverwarm de oven tot 175°C.
  2. In een kom, klop samen tot een homogeen geheel room, suiker, eieren, vanillesuiker, bloem en een snuifje zout.
  3. Blijf verder kloppen en voeg langzaam melk en vanille-extract toe.
  4. In een gevette bakvorm giet u op de bodem een fijn laagje gesmolten boter.
  5. Plaats een pannenkoek op de bodem van de bakvorm.
  6. Giet nu een laagje van de bereiding op de pannenkoek.
  7. Herhaal dit tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn en eindig met een laagje van uw bereiding.
  8. Plaats nu gedurende 45 minuten in de oven tot het geheel een mooi gouden kleurtje krijgt en stevig aanvoelt bij het aanraken.
  9. Laat een tiental minuten afkoelen voor het opdienen.

Recept pannenkoek

Geschiedenis van de pannenkoek en Chandeleur.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »