Tonijn en zalm sushi en maki recept.

oor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken:Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Je hebt nodig :

 • Japanse sushi-rijst: 300 g

 • Water: 33 cl

 • Rijstazijn: 4 cl

 • Poedersuiker: 10 g

 • Fijn zout: 4 g

 • Voor De Rest Van Het Recept:

 • Zalmfilet: 400 g

 • Rode tonijn: 400 g

 • Nori vellen: 3 stuks

 • Wasabi: 3g

 • Sojasaus: 10 cl

VOOR DE RIJST

Rijst klaarmaken: de rijst wassen tot het water helder wordt, laten uitlekken en samen met het water in de kookpot brengen. Laat 30 minuten in het water baden, daarna pot bedekken en het water laten koken. Laat 2 à 3 minuten koken, daarna het vuur lager zetten en verder laten koken gedurende ongeveer 12 minuten. Het vuur afzetten en de rijst 10 minuten laten rusten. Rijst in een schaaltje brengen. Meng in een kom sushi-tazijn, suiker en zout. Voeg dit mengsel toe aan de rijst en meng voorzichtig. Rijst verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.

VOOR DE REST VAN HET RECEPT

Voor de maki: snij de helft van de tonijn en de zalm in staafjes van 15 cm lang. Plaats ½ algenblad op een bamboetapijt, verdeel hierop de rijst en de wasabi. Plaats de vis hierop en rol op met de hand. Snij hierna met een nat mes de rollen in zes stukken. Voor de sushi: snij de vis in fijne reepjes. De handen nat maken en sushi vormen, hierop een beetje wasabi, daarna een reepje vis. Geniet van uw sushi en maki met een scheutje sojasaus.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Think Pink

‘Wie Zorgt Voor Jouw Borsten?’: De Nieuwe Sensibiliseringscampagne Voor De Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in op de uitnodiging van de overheid voor een gratis screeningsmammografie. Dat cijfer ligt ver onder de Europese aanbevelingen. Daarom lanceren wij de campagne ‘Wie zorgt

Lees meer »

In de tuin in juni: wat planten, zaaien en doen in jun i?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop . Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen!

Lees meer »