Grootmoederdag België

In 2024 vindt grootmoederdag plaats op zondag 3 maart.

In 2025 vindt grootmoederdag plaats op zondag 2 maart 2025.

Grootmoederdag is een speciale dag voor grootmoeders, hun familie en hun kleinkinderen. Dit is een gelegenheid voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen door haar cadeaus of kaarten te geven. Grootmoeders waarderen ook de familielunches of -diners die voor de gelegenheid worden georganiseerd.

Grootmoederdag is ook een gelegenheid voor families om samen te komen en hun band te vieren. Grootmoeders worden vaak beschouwd als de hoeders van familietradities en hun aanwezigheid is erg belangrijk om familiebanden te onderhouden. Grootmoeders spelen ook een belangrijke rol in het doorgeven van waarden en tradities aan de volgende generatie.

Naast het vieren van grootmoeders, is grootmoederdag ook een gelegenheid om het bewustzijn van het belang van ouderen in de samenleving te vergroten. Grootmoeders zijn vaak de oudste familieleden en hebben een schat aan levenservaring. Grootmoeders kunnen adviseurs van onschatbare waarde zijn voor jongere generaties en het is belangrijk om hen te respecteren en naar hen te luisteren.

Er zijn veel manieren om grootmoederdag te vieren. Sommige mensen organiseren familielunches of -diners, terwijl anderen leuke activiteiten organiseren voor oma’s en hun kleinkinderen. Sommige mensen geven hun oma cadeaus, terwijl anderen haar liever een kaart schrijven of hun liefde op een meer persoonlijke manier uitdrukken.

Kortom, grootmoederdag is een belangrijk feest om grootmoeders te eren en te vieren. Het is een kans voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen en voor families om samen te komen en hun band te vieren.

Weet je trouwens waar grootmoederdag vandaan komt? Het is aan jou om erachter te komen 🙂

Ontdek de data van Grootmoederdag in België

Grootmoederdag is niet het enige familiefeest! Natuurlijk is er Vaderdag en Moederdag, maar er is ook Grootvadersdag, en ja, er is geen reden waarom je dat niet zou doen! Beter? Grootouders hebben recht op een grootouderfeest, nou sorry grootouderfeesten, we laten het aan jou over om dit verhaal te ontdekken dat het verdient om Belgisch te zijn!

Tot slot, omdat grootmoederdag ook en vooral een tijd is om samen als gezin door te brengen, hebben we een artikel samengesteld over de dingen die je als gezin kunt doen om ervoor te zorgen dat grootmoederdag niet de enige tijd van het jaar is om samen als gezin quality time door te brengen!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

De pensioenhervorming komt eraan, wat staat er op het programma?

Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord: onze regering Vivaldi bereidt een pensioenhervorming voor. Hervorming betekent een lastig dossier! Hoewel we geen site zijn die gewijd is aan sociaal en politiek nieuws, wilden we toch de informatie en de momenteel beschikbare elementen doorgeven. Hiervoor heeft Trends een heel goed artikel

Lees meer »

Onze tips voor een stressvrije Sinterklaas

December is een drukke maand die veel stress kan opleveren. Daarom geven we je enkele tips om in alle rust van deze magische momenten met je kleinkinderen te genieten. Bereid je op tijd voor Iedereen weet dat het voorbereiden van een feest tijd kost. Aarzel dus niet om een planning

Lees meer »

6 tips voor een onvergetelijke kerstavond

Een geslaagde kerstavond vraagt om voorbereiding; en de beste manier om goed voorbereid te zijn, is door onze tips te ontdekken. Op naar het feest van het jaar! Organiseer een Secret Santa Het idee van dit spel is om de naam van een van de gasten te trekken en voor

Lees meer »

5 cadeau-ideeën die je schoondochter zullen bevallen

Kerstmis nadert en je wilt graag een mooi cadeau geven aan je schoondochter… Het probleem is dat je geen idee hebt wat haar blij zou maken! Geen zorgen, hier zijn vijf ideeën voor vijf verschillende persoonlijkheden. Je vindt hier zeker wat je nodig hebt!   Voor de creatievelingen en/of kunstenaars:

Lees meer »