Grootmoederdag België

In 2024 vindt grootmoederdag plaats op zondag 3 maart.

In 2025 vindt grootmoederdag plaats op zondag 2 maart 2025.

Grootmoederdag is een speciale dag voor grootmoeders, hun familie en hun kleinkinderen. Dit is een gelegenheid voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen door haar cadeaus of kaarten te geven. Grootmoeders waarderen ook de familielunches of -diners die voor de gelegenheid worden georganiseerd.

Grootmoederdag is ook een gelegenheid voor families om samen te komen en hun band te vieren. Grootmoeders worden vaak beschouwd als de hoeders van familietradities en hun aanwezigheid is erg belangrijk om familiebanden te onderhouden. Grootmoeders spelen ook een belangrijke rol in het doorgeven van waarden en tradities aan de volgende generatie.

Naast het vieren van grootmoeders, is grootmoederdag ook een gelegenheid om het bewustzijn van het belang van ouderen in de samenleving te vergroten. Grootmoeders zijn vaak de oudste familieleden en hebben een schat aan levenservaring. Grootmoeders kunnen adviseurs van onschatbare waarde zijn voor jongere generaties en het is belangrijk om hen te respecteren en naar hen te luisteren.

Er zijn veel manieren om grootmoederdag te vieren. Sommige mensen organiseren familielunches of -diners, terwijl anderen leuke activiteiten organiseren voor oma’s en hun kleinkinderen. Sommige mensen geven hun oma cadeaus, terwijl anderen haar liever een kaart schrijven of hun liefde op een meer persoonlijke manier uitdrukken.

Kortom, grootmoederdag is een belangrijk feest om grootmoeders te eren en te vieren. Het is een kans voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen en voor families om samen te komen en hun band te vieren.

Weet je trouwens waar grootmoederdag vandaan komt? Het is aan jou om erachter te komen 🙂

Ontdek de data van Grootmoederdag in België

Grootmoederdag is niet het enige familiefeest! Natuurlijk is er Vaderdag en Moederdag, maar er is ook Grootvadersdag, en ja, er is geen reden waarom je dat niet zou doen! Beter? Grootouders hebben recht op een grootouderfeest, nou sorry grootouderfeesten, we laten het aan jou over om dit verhaal te ontdekken dat het verdient om Belgisch te zijn!

Tot slot, omdat grootmoederdag ook en vooral een tijd is om samen als gezin door te brengen, hebben we een artikel samengesteld over de dingen die je als gezin kunt doen om ervoor te zorgen dat grootmoederdag niet de enige tijd van het jaar is om samen als gezin quality time door te brengen!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

De Verschillende Namen Voor Grootouder En Hun Betekenis!

Mamy, Papy, Oma, Grootmoe of Grootpa …. Vanwaar komen de namen die uw kleinkinderen u geven? Minder dan een halve eeuw geleden waren de roepnamen voor grootouders voor 99% dezelfde: Grootvader en Grootmoeder, Oma of Opa of nog Moemoeke en Vake. Vandaag is veel veranderd, er is veel meer keuze

Lees meer »

12 Vragen Die Alle Grootouders Zichzelf Stellen

Het is waar dat we soms twijfelen bij het stellen van zogenaamde “dwaze” vragen aan de ouders van onze eigen kleinkinderen. Wees gerust, u bent niet de enige grootouder die rondloopt met een vraagteken in zijn/haar hoofd, wachtend op de komende woensdag of het weekend erna. We hebben daarom 12

Lees meer »