Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart!
Ingrediënten :
- 8 tot 10 pannenkoeken
- 2 koppen verse room
- 1 kop suiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 soeplepel bloem
- 1 snuifje zout
- 1 kop melk
- 1 soeplepel vanille-extract
- ¼ kop gesmolten boter
Bereiding:
- Voorverwarm de oven tot 175°C.
- In een kom, klop samen tot een homogeen geheel room, suiker, eieren, vanillesuiker, bloem en een snuifje zout.
- Blijf verder kloppen en voeg langzaam melk en vanille-extract toe.
- In een gevette bakvorm giet u op de bodem een fijn laagje gesmolten boter.
- Plaats een pannenkoek op de bodem van de bakvorm.
- Giet nu een laagje van de bereiding op de pannenkoek.
- Herhaal dit tot alle pannenkoeken opgebruikt zijn en eindig met een laagje van uw bereiding.
- Plaats nu gedurende 45 minuten in de oven tot het geheel een mooi gouden kleurtje krijgt en stevig aanvoelt bij het aanraken.
- Laat een tiental minuten afkoelen voor het opdienen.
Geschiedenis van de pannenkoek en Chandeleur.