Hoeveel kleinkinderen heeft koningin Elizabeth 2?

Ongelooflijk! Net als wij dacht je dat koningin Elizabeth 2 onsterfelijk was. Je kent haar al van kinds af aan. Trouw aan zichzelf, garant voor een bepaalde wereld en een bepaalde cultuur. Maar trouwens, hoe vaak is ze al oma geweest? Het is soms moeilijk om alle leden van de Britse koninklijke familie bij te houden!

Op 21 april blies ze haar 96 kaarsjes uit, 70 jaar bewind en een voorbeeldig huwelijk met Philip Mountbatten, hertog van Edinburgh. Na haar huwelijk kreeg ze 4 kinderen, prins Charles natuurlijk, maar ook prinses Anne, prins Andrew en Edward de graaf van Wessex. Allemaal hebben ze kleinkinderen gekregen!

In totaal 8 kleinkinderen!

De eerste was Peter Philips in 1977, de zoon van Prinses Anne en Mark Philips. Hij krijgt een zusje, Zara. Kroonprins Charles kreeg met Diana twee zonen, de beroemde William en Harry. Andrew en Sarah Fergusson kregen twee dochters, Beatrice en Eugenie. Het jongste lid van de familie, Edward, is vader van twee kinderen: Louise en James.

En de achterkleinkinderen? In totaal 12 achterkleinkinderen!

Onze gedachten gaan uit naar deze beroemde grootmoeder… RIP!

 

Krediet foto – le soir – EPA

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Oma, wat deed jij om je te vermaken toen je klein was?

Deze vraag heb je gehoord of ga je vele malen horen als je kleinkinderen hebt. Het moet gezegd worden dat er veel dingen zijn veranderd tussen hun kindertijd en die van jou… en dat kan uitstekende verhalen opleveren om te vertellen! Spellen en speelgoed Speelgoed in allerlei vormen, dat praat,

Lees meer »

Musea om te bezoeken in België met je kleinkinderen

Ouderwets, musea? Niet volgens de volgende 6 locaties die je gegarandeerd terug naar je kindertijd zullen brengen. Perfecte musea voor kleinkinderen en de hele familie.   HET PRÉHISTOMUSEUM IN FLÉMALLE Dit nogal unieke museum in België is opgevat als een avonturenpark over de prehistorie rond de grot van Ramioul. Gelegen

Lees meer »

6 tips voor een onvergetelijke kerstavond

Een geslaagde kerstavond vraagt om voorbereiding; en de beste manier om goed voorbereid te zijn, is door onze tips te ontdekken. Op naar het feest van het jaar! Organiseer een Secret Santa Het idee van dit spel is om de naam van een van de gasten te trekken en voor

Lees meer »