6 tips voor een onvergetelijke kerstavond

Een geslaagde kerstavond vraagt om voorbereiding; en de beste manier om goed voorbereid te zijn, is door onze tips te ontdekken. Op naar het feest van het jaar!

Organiseer een Secret Santa

Het idee van dit spel is om de naam van een van de gasten te trekken en voor die persoon een cadeau te kopen. Tot op de dag zelf weet niemand wie wat aan wie moet geven, dat blijft geheim. Meestal spreekt men van tevoren een bedrag af, zodat iedereen een cadeau van gelijke waarde ontvangt. Het is gezellig en spannend tegelijk!

Stel een dresscode in:

Ga voor een chique kerstavond en nodig iedereen uit om in zijn beste pak te komen; of houd het casual en vier feest in pyjama. Of wil je het nog gekker maken? Vraag je gasten om zich te verkleden als Kerstman of elf, trek je mooiste kersttruien aan of investeer in een rendierpak! Je kleinkinderen zullen de feestdagen nog leuker vinden!

Kies een eenvoudig menu:

Omdat jij ook recht hebt op een leuke avond! Bereid een grote kom kerstpunch, zorg voor eenvoudige en snelle hapjes, en serveer als hoofdgerecht een klassieke kalkoen. Zodra deze in de oven staat, hoef je je er niet meer druk om te maken en kun je je bij je gasten voegen. Het dessert kan makkelijk van tevoren worden bereid!

Denk aan de decoratie van je huis en tafel:

Met Kerstmis mag het allemaal wat meer zijn. Verzamel spullen om je huis zowel binnen als buiten te decoreren. Hoe meer slingers, vlaggetjes, Kerstmanfiguren en ballen, hoe beter! Laat je gaan. Je kunt ook je tafel opfleuren, maar zorg ervoor dat het niet stoort tijdens de maaltijd.

Maak een afspeellijst:

En daar helpen we je een handje bij: ontdek hier onze perfecte kerstplaylist om op de achtergrond te spelen tijdens het eten of om lekker hard te zetten na het dansen om het plezier te verlengen. Want uiteindelijk is het wel een feest: dus waarom niet dansen?

Bereid kerstspellen voor

Denk aan je kleinkinderen! Er moeten wat entertainment worden voorzien… wat ook de volwassenen zou kunnen aanspreken! Zorg voor bordspellen, een schattenjacht, een hoedenspel, of wat je ook maar kunt bedenken.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

De Verschillende Namen Voor Grootouder En Hun Betekenis!

Mamy, Papy, Oma, Grootmoe of Grootpa …. Vanwaar komen de namen die uw kleinkinderen u geven? Minder dan een halve eeuw geleden waren de roepnamen voor grootouders voor 99% dezelfde: Grootvader en Grootmoeder, Oma of Opa of nog Moemoeke en Vake. Vandaag is veel veranderd, er is veel meer keuze

Lees meer »

12 Vragen Die Alle Grootouders Zichzelf Stellen

Het is waar dat we soms twijfelen bij het stellen van zogenaamde “dwaze” vragen aan de ouders van onze eigen kleinkinderen. Wees gerust, u bent niet de enige grootouder die rondloopt met een vraagteken in zijn/haar hoofd, wachtend op de komende woensdag of het weekend erna. We hebben daarom 12

Lees meer »