Think Pink

‘Wie Zorgt Voor Jouw Borsten?’: De Nieuwe Sensibiliseringscampagne Voor De Mammotest

Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in op de uitnodiging van de overheid voor een gratis screeningsmammografie. Dat cijfer ligt ver onder de Europese aanbevelingen. Daarom lanceren wij de campagne ‘Wie zorgt voor jouw borsten?’ in Brussel en Wallonië. Het doel: zoveel mogelijk vrouwen tussen 50 en 69 jaar overtuigen om deel te nemen aan de borstkankerscreening van de overheid.

De Mammotest: Een Gratis Borstscreening
De Mammotest is een gratis tweejaarlijkse screeningsmammografie voor alle Belgische vrouwen tussen 50 en 69 jaar en wordt georganiseerd door de overheid. Woon je in Vlaanderen, dan krijg je een uitnodiging met een voorstel voor een afspraak. Woon je in Brussel of Wallonië, dan krijg je een uitnodigingsbrief om zelf een afspraak te maken in een erkend mammografiecentrum. Elk jaar worden in ons land meer dan 11.000 mensen getroffen door borstkanker. Dankzij de Mammotest kan borstkanker in een vroeg stadium worden opgespoord, nog voor de eerste symptomen. Een vroege opsporing betekent minder zware behandelingen en grotere overlevingskansen.

Minder Dan 1 Op De 10 Vrouwen Laat Zich Screenen
De lage participatiegraad aan de officiële screeningsprogramma’s in Brussel en Wallonië is al jaren een pijnpunt. Voor 2020 ligt de participatiegraad in Vlaanderen op 52,8 %, in Brussel op 8,1 % en in Wallonië en de Duitstalige Gemeenschap op slechts 4,1 %. Op Europees niveau wordt een participatiegraad van meer dan 75 % aangeraden. Vooral in Brussel en Wallonië zijn de cijfers bedroevend laag Hoog tijd dus om daar iets aan te doen.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop melk 1 soeplepel vanille-extract ¼ kop gesmolten boter Bereiding: Voorverwarm de oven tot 175°C. In een kom, klop samen tot

Lees meer »

Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op! Ingrediënten: 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren, suiker en een snuifje zout. Blijf mengen en voeg langzaam de melk toe tot het bekomen van

Lees meer »