Hoe kun je je energierekening verlagen? Onze 10 tips.

Hoe kun je je energierekening verlagen? Wij hebben ons dus de vraag gesteld hoe dit op een doenbare manier aan te pakken. We laten u onze tips ontdekken!

Tip 1: Warme knuffels Ja, zo simpel is het. Een knuffel van uw kleinkinderen, is dat niet de ideale verwarming?

Tip 2 (geldig voor kleinkinderen tussen 1 en 5 jaar): achter hen aanlopen om te vermijden dat ze stommiteiten uithalen… ja, geen verwarming meer nodig!

Een Beetje Meer Ernst Nu, Hier Enkele Echte Tips:​

Tip 3: verlaag de thermostaattemperatuur: Verwarming of warm water, de thermostaat iets lager zetten helpt al om fors te besparen op uw energieverbruik! Ideale temperatuur:

19° voor de verwarming

55° voor het warme water

Tip 4: linnen drogen.Simpel, laat uw droogkast even rusten en gebruik een klassiek droogrek om uw linnen te laten drogen. Hiermee zal u fors besparen op uw energieverbruik. Een andere optie is om een droge handdoek in de wasdroger te doen, dit verkort de gebruikstijd van het apparaat!

Tip 5: de wasmachine U kent vast en zeker deze tip al, stel uw wasmachine in op 30° of 40° i.p.v. 60° of 90°…

Tip 6: stop de waakmodus op toestellen Ja, het grootste deel van de tijd blijven de meeste van uw toestellen zoals uw TV, decoder, enz… werken op waakmodus terwijl u enkel op de aan/uit knop moet duwen om ze helemaal uit te schakelen. Onze hint: gebruik een multistekker met een stopknop! Naar schatting kunt u hiermee 10% energie besparen.

Tip 7: de koelkast Wist u dat een lege koelkast meer verbruikt dan een goed gevulde? Verval niet in verspilling, maar gebruik lege kommen om de ruimte te vullen.

Tip 8: De oven Gebruik meer uw microgolfoven, slowcooker of broodrooster. Uw microgolfoven bv. heeft slechts 15 min. nodig om te doen waar uw oven 1 uur tijd voor nodig heeft.

Tip 9: Haal uw batterijladers uit de stekker Inderdaad, ook al is er niets aangesloten, blijven ze energie verbruiken!

Tip 10: Laat uw uitnodigen bij uw kinderen om op uw kleinkinderen te passen! En ja, zij zullen de energie betalen… alle gekheid op een stokje! Maar over vervoer gesproken, verlaag uw snelheid met 10 km/u, daarmee bespaart u heel wat brandstof!

Dat waren onze tips, veel moed voor de komende moeilijke periode!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »