Waarom je zou moeten gaan schaken met je kleinkinderen

Hebt u al schaak gespeeld ? Het spel was enorm populair een tiental jaren geleden,maar sukkelde dan wat in een vergeethoek. Maar sinds een aantal maanden is het schaakbord weer in ! Paarden, torens, koning en koningin zijn weer hot, zeker bij jongeren . In dit artikel geven we u een aantal goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken .

Een Televisieserie Als Aanleiding

De miniserie “The Draughts Game” komt uit in 2020 en is een drama dat het verhaal volgt van een jonge heldin genaamd Beth Harmon. Deze wees ontdekt een ongelooflijk talent voor schaken en de serie volgt haar zoektocht om de beste speler ter wereld te worden. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 en 60 en is een echt succes zowel op esthetisch vlak als op het niveau van het scenario. Bewijs hiervan is het enorm succes van de serie met niet minder dan 62 miljoen views.

En dit fenomeen heeft een grote impact gehad, want het heeft geleid tot een explosie in de verkoop van schaakspellen, vooral onder jongeren. Zo hebben bepaalde speelgoedmerken zoals Jouets-Clubs de Franse krant “Le Figaro” gemeld dat ze sinds het uitkomen van de serie ze hun verkoop van schaakspelen verdubbeld hadden. U hebt de serie niet gezien? Begin er dan aan en waarom niet, samen met uw kleinkinderen! Hierbij om u te overtuigen een samenvatting !

Schaken, Het Stimuleert De Hersenen

Schaken is een boeiende sport, maar schaken heeft ook talrijke positieve invloeden, speciaal bij jongeren midden in hun groeifase. Wist u bv. dat schaken de groei van de hersenen stimuleert. Immers, het aantal actieve neuronen bij het spelen van een partij schaken is bijzonder talrijk en de influxpassages onderling worden sneller en sneller naarmate men traint en meer partijen speelt.

Dat is niet alles, schaken stimuleert ook simultaan de twee hersenhelften. Verschillende studies tonen het aan, wanneer spelers nadenken over de verschillende mogelijkheden voor hun volgende zetten, werken linker- en rechter hersenhelften samen. En dat is gunstig voor uw kleinkinderen, want het zorgt ervoor dat ze sneller vragen beantwoorden en(of) problemen oplossen.

Tot slot is schaken ook heel goed voor je! Maar schaak spelen is ook bijzonder goed voor u! Immers, een recente studie van de wetenschappelijke krant “The New Journal of Medicine” bewijst dat wie regelmatig schaak speelt minder kans heeft op dementie of Alzheimer . Door te spelen met uw kleinkinderen beleeft u niet alleen leuke momenten, maar gunt u zichzelf meer kansen om langer gezond te blijven.

Overtuigd?

In dat geval, smijt u dan! En als u een beetje help nodig hebt om de regels op te frissen, hebben wij iets voor u!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op! Ingrediënten: 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren, suiker en een snuifje zout. Blijf mengen en voeg langzaam de melk toe tot het bekomen van

Lees meer »

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop melk 1 soeplepel vanille-extract ¼ kop gesmolten boter Bereiding: Voorverwarm de oven tot 175°C. In een kom, klop samen tot

Lees meer »