Bekijk ons recept – we zijn er dol op!

Ingrediënten voor heerlijke chocolade-eieren

    • Zwarte chocolade

    • Witte chocolade

    • Melkchocolade

Benodigde materialen

  1. Paaseierenvormen

  2. Keukenthermometer

  3. Spatel

  4. Voedselborstel

Instructies

  • De chocolade tempereren: smelt elke chocoladesoort afzonderlijk in een bain-marie en controleer de temperatuur met een keukenthermometer. Pure chocolade moet ongeveer 50-55°C bereiken, melkchocolade 45-50°C en witte chocolade 45°C. Vervolgens de gesmolten chocolade al roerend afkoelen tot 27-28°C voor donkere chocolade en 26-27°C voor melkchocolade en witte chocolade. Tot slot de chocolade lichtjes opwarmen: 31-32°C voor donkere chocolade, 29-30°C voor melkchocolade en 28-29°C voor witte chocolade.

  • Bereid de vormen voor: Zorg ervoor dat de eivormige vormen schoon en droog zijn. Je kunt ze poetsen met watten om een glad oppervlak te krijgen.

  • De decoraties maken (optioneel): Als u ontwerpen of decoraties met verschillende chocolades wilt toevoegen, gebruikt u een voedselborstel om de getempereerde chocolade op de vormen aan te brengen. Laat uitharden voor u verdergaat met de volgende stap.

  • De chocoladeschelpen vormen: de getempereerde chocolade in de vormen gieten en ze volledig vullen. Klop lichtjes om eventuele luchtbellen te verwijderen en draai de vormen dan om om de overtollige chocolade te verwijderen, zodat er slechts een dun laagje op de zijkanten overblijft. Plaats de vormen omgekeerd op een rooster om de chocolade te laten uitharden. Herhaal deze handeling indien nodig om een voldoende dikke schelp te verkrijgen.

  • De eihelften in elkaar zetten: Zodra de eierschalen hard geworden zijn, haalt u ze voorzichtig uit de vorm. Om de twee helften in elkaar te zetten, verwarmt u de randen lichtjes op een heet oppervlak (zoals een hete plaat of een warme koekenpan) om de chocolade lichtjes te laten smelten en drukt u de twee helften op elkaar om het ei te verzegelen. Laat uitharden.

  • Het ei versieren (optioneel): Je kunt je chocolade-ei persoonlijk maken door extra decoraties toe te voegen met getempereerde chocolade of andere eetbare elementen.

Tips voor geslaagde chocolade-eieren

  • Het tempereren van de chocolade is cruciaal voor een glanzend resultaat en een knapperige textuur.

  • Zorg ervoor dat er geen water of vocht in de gesmolten chocolade komt, want dan kan hij stollen.

  • Wees geduldig en precies om een succesvol chocolade paasei te verkrijgen.

Eet smakelijk!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op

Lees meer »