Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN.

Baktijd: 90 MIN.

 

INGREDIËNTEN:

VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE:

  • 200 G PURE CHOCOLADE
  • 125 G GEZOUTEN BOTER
  • 125 G SUIKER
  • 75 G BLOEM
  • 3 EIEREN

VOOR HET VANILLEGEDEELTE:

  • 110 G BOTER
  • 150 G SUIKER
  • 2 EIEREN
  • 170 G BLOEM
  • 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER
  • 100 G VOLLE MELK
  • 1/2 THEELEPEL VANILLEPOEDER

BEREIDING:

Bereid het chocoladegedeelte voor: verwarm de oven voor op 130°C.

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, goed mengen tussen elke toevoeging. Voeg de bloem toe, gevolgd door de chocolade. Giet het beslag in een cakevorm en bak gedurende 50 minuten.

Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens dikke plakken (ongeveer 2 cm dik). Snijd met behulp van een koekjesvorm de vormen van konijnen uit deze plakken, leg ze op de bodem van een cakevorm en druk ze goed aan.

Bereid het vanillegedeelte voor: verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de bloem en het bakpoeder. Klop de boter, suiker en vanillepoeder tot het mengsel licht van kleur is en lichtjes schuimig is. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de helft van de bloem toe, meng, voeg vervolgens de helft van de melk toe, meng. Voeg dan de rest van de bloem toe, gevolgd door de rest van de melk.

Giet het beslag in de cakevorm en zorg ervoor dat de chocoladevormen goed bedekt zijn, bak vervolgens ongeveer 40 minuten. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster voordat je serveert en het prachtige marmerpatroon bewondert!

 Bron: Chocolatetcaetera.fr

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »