Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN:

  • 25 g amandelen
  • 50 g bloem
  • 25 g suiker
  • 40 g boter
  • 7,5 cl melk
  • 2 eieren
  • 3 theelepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de suiker. Voeg de bloem met het bakpoeder en het amandelpoeder toe en meng vervolgens de gesmolten boter met de honing en de melk. Vul de bakvormpjes voor 3/4 en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en decoreer. Om te decoreren:

Voor het glazuur voeg je wat slagroom toe of lichtgeklopte mascarpone met vanillesuiker.

En voor de schattige konijnenoren, neem wat lekkere marshmallows, snijd ze doormidden en dompel ze onder in roze kristalsuiker of aardbeiensnoep. Laat het snoep hard worden in de koelkast gedurende 1 uur voordat je ze op de cupcakes legt.

 Bron: monbebecheri.com

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »