Koekjes in de vorm van konijnen 16 grote dubbele koekjes

Bereidingstijd: 20 MIN.

Baktijd: 15 MIN.

Koeltijd: 2 uur

INGREDIËNTEN:

Voor de koekjes:

  • 400 g bloem
  • 125 g poedersuiker
  • 200 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 1 ei
  • 1 snufje zout Voor de vulling:
  • 150 g gesmolten pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker

Voor de decoratie:

Een beetje honing of gesmolten chocolade (om de staarten vast te plakken)

BEREIDING:

Voorbereiding van de koekjes. Meng alle ingrediënten met je handen tot een homogeen deeg is gevormd.

Vorm een bal, verdeel deze in twee of drie delen (afhankelijk van de grootte van je werkblad en hoeveel kracht je hebt om het deeg uit te rollen).

Rol elk deel uit tussen twee vellen bakpapier met behulp van een deegroller, tot ze heel dun zijn, maximaal 3 mm dik.

Leg de koekjesdeegvellen een paar uur in de koelkast, of laat ze een half uur in de vriezer staan (dit is om het snijproces te vergemakkelijken). Herhaal hetzelfde met elk van de deegporties die je eerder hebt uitgerold.

Haal de vellen (een voor een, zodat ze niet warm worden) eruit, snijd met een konijnvormige snijder, leg de koekjes op een bakplaat en zet ze minstens 15 minuten terug in de vriezer (dit helpt voorkomen dat de koekjes hun vorm verliezen tijdens het bakken). Herhaal dit met de rest van het deeg. De restjes deeg kunnen opnieuw worden gekneed en uitgerold met de eerder beschreven procedure.

Verwarm de oven voor op 170°C en bak de koekjes ongeveer 15 minuten, tot ze licht goudbruin zijn aan de randen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. De koekjes worden hard terwijl ze afkoelen. Ze moeten volledig afgekoeld zijn voordat je ze vult met chocolade, ze kunnen zelfs enkele dagen van tevoren worden bereid (bewaar ze in een luchtdichte doos).

Ga verder met het klaarmaken van de chocoladevulling. Smelt hiervoor in een middelgrote pan de boter en chocolade op laag vuur terwijl je constant roert. Voeg de poedersuiker toe en roer tot een romige massa zonder klontjes ontstaat.

Zonder te wachten tot het afkoelt, doe je de chocoladecrème in een spuitzak en vul je de helft van de koekjes. Leg een ander koekje op elk koekje met chocoladecrème en druk lichtjes aan zodat ze aan elkaar blijven plakken. Laat afkoelen (dit kan op kamertemperatuur of in de koelkast gebeuren).

 Bron: Het blog van La Receta de la Felicidad.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »