Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN.

Kooktijd: 10 MIN.

Koeltijd: 2 uur

INGREDIËNTEN:

  • 25g pure chocolade

  • 6 eieren

  • 15cl slagroom

  • 80g poedersuiker

  • 1 snufje zout

BEREIDING:

Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de chocolademousse in te gieten. Spoel ze grondig af en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet de eiwitten apart in de koelkast.

Smelt 50 g chocolade met 1 eetlepel water en meng tot een gladde massa. Doop de randen van de schalen in de chocolade en leg ze in eierdopjes. Laat de chocolade hard worden.

Breek de rest van de chocolade in stukjes. Smelt het au bain-marie en roer af en toe. Giet de gesmolten chocolade in een kom en voeg de eidooiers toe.

Klop de slagroom stijf en voeg poedersuiker toe zodra deze begint te stijgen. Spatel voorzichtig de opgeklopte room door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en voeg ze heel voorzichtig toe aan het mengsel.

Verdeel de mousse over de eierschalen. Zet minstens 2 uur in de koelkast. Serveer de chocolade-eieren met stokjes gekonfijte sinaasappelschil.

Bron: Gourmand.fr

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »