Welke website voor senioren?

Belgische senioren zijn steeds meer verbonden met het internet en technologie. Met toegang tot online informatie en diensten kunnen ze thuis actief en productief blijven. Om hen te helpen betrouwbare en praktische informatie te vinden, zijn er in België een aantal informatiesites voor senioren opgericht.

Hier zijn de bekendste sites voor senioren:

– Happy-Oma-Opa.be: Ja, je bent nooit beter gediend dan door jezelf! Dat zijn wij natuurlijk! Op onze blog voor grootouders vind je informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ontdek happy-oma-opa.be

– Seniorennet : De oudste website voor senioren. Jammer genoeg alleen in het Nederlands, maar boordevol informatie!

– Plus Magazine: Nog een klassieker. Je kent Plus Magazine misschien wel, verkrijgbaar in alle goede boekhandels… je kunt ook de digitale versie bezoeken!

– Fifty & Me : moderner, vrouwelijker, modieuzer… een geweldige inspiratiebron dicht bij het ELLE-universum, waarvan de uitgever in België identiek is.

– Okra: al van gehoord? Nogmaals, alleen in Vlaanderen! De christelijke mutualiteit heeft een geweldige tool gecreëerd voor Nederlandstaligen. Het zit boordevol inhoud en voordelen!

– SeniorLife.be: een verzamelpunt van sites gericht op de meerderheid van de ouderen, maar ook een paar dingen voor jongeren…

– Senior.life: het kleine broertje van de vorige site Seniorlife.be. Het verschil tussen de twee is dat Senior.life het Facebook voor senioren is… probeer het eens, het is echt leuk!

– Club Momentum: De club voor senioren die samen dingen willen doen! Meer activiteiten voor senioren om te doen in Brussel, Namen, Luik, Antwerpen, Waver, Bergen enz… minder informatie, maar meer goede ideeën!

– Sequoiaways.be : Een beetje zoals Momentum, maar minder select maar met meer informatie. De artikels van Pierre Degand over senioren en gepensioneerden zullen u zeker bevallen!

Dit zijn maar een paar sites waar je ‘Senior’ informatie kunt vinden, maar trouwens, wat betekent het om senior te zijn? Ontdek onze definitie van het woord Senior!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »