Wat te doen in de moestuin in september?

De zomervakantie is voorbij, het weer is nog steeds zacht en het is aangenaam om van de buitenlucht te genieten. In de moestuin worden de laatste zomergroenten geoogst, evenals de eerste herfstgroenten: knoflook, ui, aubergine, biet, wortel, courgette, tuinboon, roze radijs, andijvie…

Welke groenten plant je in september?

 • Andijvie
 • Prei
 • Aardbeien
 • Rabarber

Welke zaden kun je zaaien?

 • Andijvie, wintersla en kropsla
 • Kool en andere koolsoorten
 • Radijs, uien
 • Aromatische kruiden

Andere tuinwerkzaamheden:

 • Wied regelmatig tussen de groenterijen.
 • Bereid de gaten voor toekomstige beplantingen voor om de aarde te beluchten. Bekalk de aarde van de moestuin indien nodig.
 • In permacultuur, gebruik groenbemesters of een dikke laag houtsnippers op onbezette grond. Laat de bodem niet bloot, want die zal snel overwoekerd raken door onkruid. Loop niet op de aarde om de structuur niet te verstoren.

In de siertuin:

 • Plant herfstbloemen zoals chrysanten; plant tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloembollen om volgende lente te bloeien;
 • Snoei de hagen die in de zomer goed zijn gegroeid.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »