Welke activiteiten kun je doen met je kleinkinderen deze herfst?

Grootouders zijn tegenwoordig veel meer dan alleen maar cadeautjes geven bij verjaardagen, dat weet je beter dan wie dan ook! Babysitten voor een woensdagmiddag, een weekend of voor de volgende herfstvakantie, het vergt allemaal planning om ervoor te zorgen dat het plezier altijd groot blijft… Dus, als je op zoek bent naar leuke dingen om te doen met je kleinkinderen tijdens hun volgende bezoek of de volgende keer dat je op hen past, hier zijn enkele leuke uitjes en activiteiten om te genieten met je kleinkinderen:

Boswandeling

Neem de kinderen mee naar een nabijgelegen bos om te genieten van het uitzicht en de geluiden van de natuur! Tijdens jullie wandeling, aarzel niet om bladeren of andere schatten die de natuur jullie biedt te verzamelen om een onvergetelijke herinnering te creëren, of om deze te gebruiken wanneer jullie thuiskomen voor een andere activiteit!

Wandelen is een uitstekende oefening en de perfecte manier om frisse lucht te krijgen. Als je een hond hebt, moedigt dat nog meer aan om naar buiten te gaan voor een wandeling. Het belangrijkste dat grootouders en kleinkinderen samen kunnen doen, is praten en communiceren. Het is gemakkelijker om dat te doen door samen een activiteit te ondernemen. – link naar het artikel herfstwandelingen:

l’Automne, la meilleure période pour les balades en forêt

Lees samen je favoriete kinderboek

Zet de schermen uit en pak een klassieker uit je kindertijd om even te lezen voor het slapengaan. Neem een willekeurige literaire klassieker voor kinderen, met een fantasierijke wereld en innemende personages.

Haal oude familiefoto’s en je persoonlijke video’s tevoorschijn

Stel de projector in om door oude dia’s te bladeren of nestel je op de bank voor een thuisfilm-marathon. Het is een leuke manier voor je kleinkinderen om een kijkje te nemen naar hun eigen ouders toen ze jong waren.

Speel een bordspel

Herfst en het specifieke weer geven ook de gelegenheid om bordspellen te spelen. Plezier, gelach en soms spanning, of zelfs een beetje stress (te vermijden als er een slechte verliezer aan tafel is natuurlijk!)

https://happygrandsparents.be/alice-joue-avec-vous/

Doe creatieve workshops

Je kunt ook samen creatieve workshops doen: armbanden, kettingen, gummen of zelfs mutsen maken. Het is niet alleen vermakelijk, maar het is ook iets dat bewaard blijft en nuttig is. Dit zal je kleinkinderen eraan herinneren dat ze geweldige grootouders hebben met wie ze altijd een goede tijd doorbrengen! Bezoek de workshops op woensdag om veel ideeën te ontdekken – klikbaar naar de pagina:

Ateliers du mercredi

Speel een educatief spel

Zijn je kleinkinderen alleen gefocust op de tablet of telefoon? Samen Coco spelen met je kleinkinderen zal je toestaan om goede momenten te delen! Ken je het niet? Jullie kunnen samen antwoorden op algemene kennisvragen die zijn aangepast, meer leren over dieren, … Een aangename manier om kennis over te dragen, terwijl het leuk blijft. Gegarandeerd gelach. Meer informatie door hier te klikken: https://happy-oma-opa.be/page-dynseo-partenaire-petits-enfants/

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »