Spelen om makkelijk thuis zelf te maken

Ontdek ideeën voor eenvoudige spelletjes die je thuis kunt organiseren en spelen met kinderen van elke leeftijd (inclusief jezelf). Alle spellen kunnen in teams of met twee personen gespeeld worden. In dit geval betekent een team = één persoon!

Verstoppertje:

De zoeker, vanaf het startpunt, moet zich tegen een muur of boomstam plaatsen, zijn ogen bedekken en tot 20 tellen, bijvoorbeeld. Dit aantal moet van tevoren met alle spelers worden afgesproken. Ondertussen moeten de andere spelers zich verstoppen binnen het vooraf afgebakende speelgebied (bijvoorbeeld alleen in de woonkamer en de keuken of alleen in de tuin wanneer de zon schijnt).

Tikkertje:

De ‘it’ moet de andere spelers, de ‘muizen’, vangen door ze aan te raken. Wanneer een muis is aangeraakt, wordt deze de nieuwe ‘it’. Muizen kunnen ontsnappen door op iets te klimmen, zoals een stoel, zodat ze niet meer de grond raken. Wanneer een speler is ‘gepercht’, kan de ‘it’ hem niet meer aanraken.

 

 

1-2-3 Piano:

De speler tegenover de muur klopt drie keer terwijl hij/zij “1, 2, 3 Piano” roept en draait zich om naar de spelers als “PIANO” wordt gezegd. Terwijl de spelleider “1, 2, 3 Piano” roept, proberen de spelers zo snel mogelijk vooruit te komen en stil te staan wanneer de spelleider zich omdraait na “Piano!” te zeggen.

Vingerhoedje verstoppen:

De spelers verlaten de kamer terwijl u een vingerhoedje verstopt. Daarna komen ze terug en moeten het vinden. De persoon die het vindt, mag het de volgende keer verstoppen.

Muzikale stoelen:

Start de muziek! De kinderen lopen rond de stoelen. Wanneer de muziek stopt, moeten ze allemaal gaan zitten. Vervolgens wordt er een stoel weggenomen en begint de muziek opnieuw. Naarmate stoelen worden verwijderd, worden spelers niet geëlimineerd, maar moeten ze de stoelen delen. De enige regel? Geen voeten mogen de grond raken!

Waslijn race:

Zet een waslijn op tussen twee stoelen. Elk team krijgt een zak met wasknijpers. Bij het startsignaal bevestigen de kinderen de wasknijpers aan de lijn, gedurende de lengte van een liedje. Wanneer het liedje eindigt, wint het team met de meeste wasknijpers aan de lijn!

Ballonnen:

Maak teams en blaas ballonnen op. Elk team moet zijn ballon in de lucht houden door erop te blazen. Het laatste team dat de ballon laat vallen, wint!

Standbeelden:

Zet muziek op, laat iedereen dansen, en druk dan op pauze. Degene die als eerste beweegt, ligt eruit. En zo verder, tot er nog maar één persoon over is: de winnaar!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »