Nu de zomer er is, hebben we het geluk om te genieten van heerlijk zoete vruchten. Wat is er beter dan te profiteren van wat de natuur ons biedt door desserts te bereiden die zowel kinderen als volwassenen zullen plezieren? Van ijs tot muffins en milkshakes, je vindt hier zeker geweldige ideeën!
Eenhoorn Donuts
Voor de donut:
- 3 eieren
- 115g suiker
- 35g gesmolten boter
- 240g bloem
- 1 tl vanille-extract
- 170g melk
Voor de decoratie:
- 1 eiwit
- 2 tl citroensap
- 200g poedersuiker
- Zwarte voedingsstift
- Witte suikerpasta
Stappen om je Donuts te maken:
Bereid je donutdeeg voor:
- Verwarm je oven voor op 180°.
- Klop de suiker en de eieren.
- Voeg de vanille, bloem, gesmolten boter toe en eindig met de melk.
- Giet het deeg in de donutvormpjes.
- Bak 18 minuten.
Bereid het glazuur voor:
- Klop het eiwit en de poedersuiker in een kom en voeg het citroensap toe om het glazuur te verkrijgen.
- Doop de afgekoelde donuts aan één kant in dit glazuur. Verwijder het overtollige door je donut te kantelen.
- Laat 2 uur drogen op kamertemperatuur.
Decoreer je donutdeeg:
- Vorm een hoorn en eenhoor oren uit de suikerpasta. Verguld het midden van de oren en de hoorn met een voedingskwast en voedingspoeder.
- Plak de roosjes, parels en andere suikerdecoraties.
- Teken de ogen met een zwarte voedingsstift.
Aardbeien Petit-Suisse Milkshake:
Ingrediënten voor de aardbeien milkshake:
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 1 petit-suisse met aardbeiensmaak van 100 g (of 2 petit-suisses met aardbeiensmaak van 50 g)
- De hoeveelheid melk gelijk aan het potje petit-suisse x 2
- 1 mixer of shaker
Stappen om een aardbeien petit-suisse milkshake te maken:
- Giet de petit-suisse met aardbeiensmaak in de mengkom.
- Vul het lege petit-suisse potje met melk en voeg 2 potjes melk toe aan de mengkom.
- Voeg de vanillesuiker toe aan de mengkom.
- Zet de mixer op de maximale stand voor 1 tot 2 minuten, totdat de aardbeienmilkshake lekker schuimig wordt.
- Giet de aardbeienmilkshake in een glas om de milkshake te presenteren.
Frambozenmuffins:
Ingrediënten om frambozenmuffins te maken:
- 200 g bloem
- 120 g suiker
- 75 g gesmolten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 12 cl melk
- 1 snufje zout
- 250 g verse of bevroren frambozen
- Muffinvormpjes Eventueel papieren vormpjes
Stappen voor het recept van frambozenmuffins:
- Plaats 3 tot 4 frambozen in de muffinvormpjes.
- Vet de muffinvormpjes in of plaats papieren vormpjes.
- Smelt de boter in de magnetron.
- Breek de eieren één voor één om ze te klutsen.
- Meng de eieren met de melk en de boter.
- Voeg de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe.
- Voeg al roerend geleidelijk de bloem toe.
- Giet het beslag in de muffinvormpjes.
- Bak de muffins 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Ontvorm de muffins maar laat ze in hun vorm als je papieren vormpjes hebt gebruikt.
- Je muffins zijn klaar!
Tip voor een top proeverij:
De muffins zijn nog lekkerder als je seizoensframbozen gebruikt! Als het geen seizoen is, kun je echter bevroren frambozen gebruiken.
Fruitgranita
Ingrediënten om een fruitgranita te maken voor 1/2 liter:
- 1/2 liter zelfgemaakt vruchtensap (of gekocht in de winkel of verdunde siroop naar de gebruikelijke smaak van het kind)
- Water
- 1/2 glas water
- 1/2 citroen
- Een vork
- Een lepel
- Een grote kom of schaal
- Schaaltjes
Stappen voor het recept van fruitgranita:
- Giet het vruchtensap of de verdunde siroop in de grote kom.
- Voeg het sap van 1/2 citroen en wat water toe.
- Plaats de kom in het vriesvak.
- Zodra het mengsel begint te bevriezen, haal je het uit de vriezer om het met een vork te mengen voordat je de kom terugplaatst in het vriesvak.
- Herhaal dit elk kwartier totdat het mengsel bevroren is.
- Schraap de granita met een lepel om de schaaltjes te vullen. Je kunt het ook bovenop een drankje plaatsen om het te verfrissen en te decoreren.
- Versier met een klein muntblaadje, een cocktaildecoratie of een ijshoorntje.
- Nu is het tijd om te genieten van je granita, tot groot plezier van je kinderen!
Tip voor een top proeverij:
Aarzel niet om verschillende sappen te proberen, zelfgemaakt of gekocht, om de smaken te variëren! Serveer erg koud voor een verfrissende pauze.