Grootmoederdag België

In 2024 wordt grootmoederdag gevierd op zondag 3 maart.

In 2025 vindt grootmoederdag plaats op zondag 2 maart.

Grootmoederdag is een speciale dag voor grootmoeders, hun familie en hun kleinkinderen. Het is een gelegenheid voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen door haar cadeaus of kaarten te geven. Grootmoeders waarderen ook de familielunches of -diners die voor de gelegenheid worden georganiseerd.

Grootmoederdag is ook een gelegenheid voor families om samen te komen en hun band te vieren. Grootmoeders worden vaak gezien als de hoeders van familietradities en hun aanwezigheid is heel belangrijk om de familiebanden te onderhouden. Grootmoeders spelen ook een belangrijke rol in het doorgeven van waarden en tradities aan de volgende generatie.

Naast het vieren van grootmoeders is grootmoederdag ook een gelegenheid om het bewustzijn van het belang van ouderen in de samenleving te vergroten. Grootmoeders zijn vaak de oudste leden van de familie en hebben vaak een schat aan levenservaring. Grootmoeders kunnen adviseurs van onschatbare waarde zijn voor jongere generaties en het is belangrijk om hen te respecteren en naar hen te luisteren.

Er zijn veel manieren om grootmoederdag te vieren. Sommige mensen organiseren familielunches of -diners, terwijl anderen leuke activiteiten organiseren voor oma’s en hun kleinkinderen. Sommige mensen geven hun oma cadeaus, terwijl anderen haar liever een kaart schrijven of hun liefde op een meer persoonlijke manier tonen.

Kortom, grootmoederdag is een belangrijk feest om grootmoeders te eren en te vieren. Het is een gelegenheid voor kleinkinderen om hun liefde en waardering voor hun oma te tonen en voor families om samen te komen en hun band te vieren.

Weet je trouwens waar grootmoederdag vandaan komt? Aan jou om dat uit te zoeken!

Ontdek de data van grootmoederdag in België

Oma’s Dag is niet het enige familiefeest! Natuurlijk, er is Vaderdag en Moederdag, maar er is ook Grootvadersdag, en ja, er is geen reden waarom niet! En wat is er nog meer? Grootouders hebben recht op een grootouderdag, nou ja, sorry, grootouderdag. We laten het aan jou over om dit verhaal te ontdekken, dat het verdient om Belgisch te zijn!

Tot slot, omdat grootmoederdag ook en vooral een tijd voor familie is, stellen we graag een artikel voor over familieactiviteiten om ervoor te zorgen dat grootmoederdag niet de enige tijd van het jaar is om samen quality time door te brengen als familie!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »