Cadeau-idee – een bordspel?

Een bordspel onder de boom of van Sinterklaas? Ja, dat is een geweldig idee!

Het spelen van een bordspel brengt niet alleen plezier, het is ook een activiteit met meerdere voordelen voor de deelnemers. Kinderen leren om te gaan met anderen en ontwikkelen verschillende vaardigheden. En welke zijn dat?

Hier zijn er een paar.

Observatievaardigheden ontwikkelen.

Bij veel bordspellen moeten kinderen opletten wat er tijdens het spel gebeurt.

Hun logica en geheugen verbeteren.

Het plannen van strategieën, het anticiperen op strategieën van anderen en het plannen van eigen acties zijn vaardigheden die kinderen in andere situaties goed van pas kunnen komen. Kinderen verbeteren ook hun geheugen door bepaalde strategieën die ze al hebben gezien te reproduceren of door nuttige aanwijzingen te onthouden (denk aan klassieke geheugenspelletjes).

Motorische vaardigheden oefenen

Het hanteren van schaakstukken, dobbelstenen, kaarten en alle andere accessoires verbetert de motoriek van je peuter terwijl je plezier hebt.

Geduld leren

Leer op je beurt te wachten. Het is altijd goed om geduld te ontwikkelen. Aangezien bordspellen verschillende regels vereisen, is het een uitstekende manier om kinderen voor te bereiden op hun volgende school en sociale leven.

Verken creativiteit.

Bij sommige spellen moeten spelers buiten de gebaande paden denken en hun verbeelding gebruiken om nieuwe oplossingen te bedenken. Dit is uitstekend om hun creativiteit te ontwikkelen.

Uitbreiding van woordenschat en algemene kennis.

Met sommige bordspellen kunnen jongere kinderen nieuwe woorden ontdekken of hun kennis over verschillende onderwerpen uitbreiden.

Zet deze spellen dus in je spelletjeskast of op je cadeaulijst!

Concept – voor tieners of kinderen – ideaal voor logica, geheugen en creativiteit

7 wonders architect: het ultieme strategische bordspel voor het hele gezin!

Just One: raadspelletjes waren nog nooit zo makkelijk!

Klaver, een jaar geleden uitgebracht, belooft veel plezier met woordassociatie!

En de klassieker: Time’s Up! Wie heeft er nog nooit van Time’s Up gehoord? Voor het gezin, de kinderen, in de feestmodus of Harry Potter, de keuze is aan jou!

Bekijk al onze bordspellentests

 

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »