5 smakelijke gerechten om op woensdagmiddag te maken

Op woensdag zijn je kleine monsters bij je, ze hebben honger en je zit zonder inspiratie? Geen paniek, hier zijn 5 eenvoudige en snelle gerechten om te maken.

Macaroni met kaas:

Kook 600g macaroni in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).

Smelt in een pan 50g boter op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels tarwebloem toe, roer continu. Giet geleidelijk 70 cl melk erbij, blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg 1 eetlepel mosterd en wat zout toe. Meng nog 5 minuten. Het mengsel zal langzaam indikken zoals een bechamelsaus.

Voeg daarna 200g geraspte cheddar toe om het te laten smelten. Meng zodat het mengsel homogeen wordt. Doe de macaroni in een ovenschaal en giet de kaassaus erover. Roer licht zodat de saus goed door het gerecht wordt opgenomen.

Strooi paneermeel over de macaroni met cheddar en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer onmiddellijk als de bovenkant van de macaroni met cheddar licht gekleurd is.

Pasta met La vache qui rit en ham:

Kook 300g pasta in gezouten water en zet opzij. Verwarm in een pan 20cl vloeibare room en 8 porties La vache qui rit. Voeg daarna hamblokjes of fijngesneden ham toe (ongeveer 4 tot 6 plakjes). Meng je bereiding met de pasta en klaar.

Snelle spaghetti bolognese:

Kook eerst 300g spaghetti in gezouten water en zet opzij. Bak vervolgens 450g rundergehakt in olijfolie met een gesnipperde ui en een teentje knoflook. Voeg tomatensaus toe (ongeveer 200 gram) en een theelepel oregano (optioneel). Giet je bereiding over de pasta en klaar.

Gebakken rijst met tomaten en knakworsten:

Kook 150g rijst in gezouten water en zet opzij. Snijd tijdens het koken twee tomaten in blokjes en hak 2 uien fijn, bak ze in een pan met olijfolie. Voeg daarna je rijst en je knakworsten toe aan de pan. Je hebt twee opties voor de saus: olijfolie (ongeveer twee eetlepels) of dikke room (ongeveer 100g).

Courgettes als hotdog:

Snijd 4 courgettes in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Kook ze eerst 5 minuten in een snelkookpan. Maak een mengsel van dikke room (een potje) met mosterd (2 eetlepels). Plaats in een schaal 4 courgettehelften. Voeg in elke courgetteholte een voorverwarmde knakworst toe en bedek met de andere helften. Giet je mengsel over de courgettes, bestrooi met geraspte gruyère en bak 15 minuten in een oven op stand 6.

Als je andere recepten hebt, aarzel dan niet om ze naar ons te mailen of op onze Facebook-pagina te plaatsen!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »