5 boeken om jonge kinderen te leren lezen

Wat een vreugde om het jongste familielid alleen zijn eerste woorden te zien ontcijferen. We kunnen er niet omheen… we zijn trots op zijn prestatie, bijna tot het punt van opscheppen. Om uw kleinkinderen te helpen zelfvertrouwen te krijgen en hun inspanningen voort te zetten, bieden uitgeverijen collecties boeken aan die specifiek zijn ontworpen voor kinderen die leren lezen.

1 | Boek om te leren lezen: De Sami en Julie collectie:

Deze collectie is speciaal ontworpen voor kinderen die leren lezen. De verhalen zijn kort, grappig en aangepast aan het leesniveau van jonge lezers. Er zijn drie moeilijkheidsgraden: begin van het eerste leerjaar, midden van het eerste leerjaar, einde van het eerste leerjaar. Voor elk niveau zijn de gebruikte woorden en de hoeveelheid tekst aangepast en in overeenstemming met hun voortgang. Afmetingen: 14,2 x 19 cm. Uitgeverij: Hachette Éducation.

2 | Boek om te leren lezen: De planeet van de Alphas:

Le Bêta, Gulu, Madame i, de Kleine Slimmerik… alle helden van de Alphas-methode zijn aanwezig in deze boeken aangepast aan jonge lezers. Kinderen die de methode volgen, zullen genieten van het herontdekken van de avonturen van deze grappige personages. Kleine subtiliteiten: de illustraties staan op de achterkant van de teksten die erbij horen. Ideaal voor de slimme kinderen die geneigd zijn de tekst te raden door naar de tekeningen te kijken! Afmetingen: 15 x 21 cm. Uitgeverij: Récréalire.

3 | Boek om te leren lezen: De verhalen van Balthazar:

Voor de kleine fans van Balthazar en Pépin zijn er de sets “Eerste boeken om zelf te lezen”. Deze amusante verhalen zijn geschreven in cursief en met eenvoudige woorden. Ze zijn dus ideaal voor kinderen die de klanken van de letters kennen. Opmerkelijk is dat deze collectie gebaseerd is op de Montessori-methode. Alles is ontworpen om uw kind te begeleiden bij het ontdekken van het plezier van zelf lezen. Afmetingen: 13 x 20 cm. Uitgeverij: Hatier Jeunesse.

4 | Boek om te leren lezen: Mijn eerste leesboeken Montessori

Deze boeken zijn in overeenstemming met de beroemde methode van Maria Montessori. Het idee is om uw kind geleidelijk aan te begeleiden om zelf te lezen. Een grote afbeelding, één zin per pagina, de stille letters grijs weergegeven, korte verhalen, alledaagse situaties… deze boeken zijn aangepast aan kinderen die willen lezen maar nog niet alle klanken beheersen. Afmetingen: 13 x 20 cm. Uitgeverij: Nathan.

5 | Boek om te leren lezen: Ik leer lezen met de Grote Klassiekers

Aladdin, Bambi, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, het jungleboek… onze kinderen houden van de tekenfilms van Disney en Pixar. Hier is een collectie die hen zal betoveren. De kleintjes kunnen nu zelf de avonturen van hun helden lezen in een collectie die speciaal is ontworpen voor beginnende lezers. De verhalen zijn ingekort en vereenvoudigd om hen in staat te stellen zelfstandig te lezen. Afmetingen: 12 x 18 cm. Uitgeverij: Hachette Education.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

De Verschillende Namen Voor Grootouder En Hun Betekenis!

Mamy, Papy, Oma, Grootmoe of Grootpa …. Vanwaar komen de namen die uw kleinkinderen u geven? Minder dan een halve eeuw geleden waren de roepnamen voor grootouders voor 99% dezelfde: Grootvader en Grootmoeder, Oma of Opa of nog Moemoeke en Vake. Vandaag is veel veranderd, er is veel meer keuze

Lees meer »

12 Vragen Die Alle Grootouders Zichzelf Stellen

Het is waar dat we soms twijfelen bij het stellen van zogenaamde “dwaze” vragen aan de ouders van onze eigen kleinkinderen. Wees gerust, u bent niet de enige grootouder die rondloopt met een vraagteken in zijn/haar hoofd, wachtend op de komende woensdag of het weekend erna. We hebben daarom 12

Lees meer »