Tutorial: Maak een fotocollage

Een fotocollage is een muurtafel waarop een verzameling items wordt samengebracht om een mooie muurdecoratie te creëren. Hier hang je dus foto’s, tekeningen, ansichtkaarten, stoffen en andere souvenirs op die je altijd in het zicht wilt hebben. Je kunt ook een fotocollage gebruiken als een Mood Board (of inspiratiebord) en zo een montage maken van een reeks elementen over een project of een thema om je creativiteit dagelijks te prikkelen. Begin je net met breien en heb je tal van creatieve ideeën in gedachten? Hang ze op je fotocollage om ze niet te vergeten en om je verbeelding te voeden!

Benodigdheden:

  • Een klein schildersdoek van 20x20cm
  • Acrylverf in roze (of een andere kleur naar keuze)
  • Een bolletje garen of mooi touw
  • Hete lijm
  • Mini wasknijpers

Stap 1: Gebruik de acrylverf van je keuze om je doek te schilderen. Vergeet niet ook de randen te verven.

Stap 2: Als je verf droog is, keer je het doek om en lijm je het uiteinde van je garen aan het frame.

Stap 3: Ga rond het doek met het garen, afwisselend van richting. Let op, op dit moment van het knutselen moet je het garen goed strak trekken. Aarzel niet om een redelijk compleet netwerk te creëren.

Stap 4: Wanneer je vindt dat je genoeg draden hebt, knip je het uiteinde van het garen af en lijm je het achteraan het fotolijstje, zoals je in het begin hebt gedaan.

Stap 5: Om ervoor te zorgen dat het geheel niet beweegt bij gebruik, voeg je wat hete lijm toe op de kruispunten van de draden, aan de achterkant van het frame.

En dat is het! Nu hoef je alleen nog maar foto’s, souvenirs, je favoriete stickers of kleine berichtjes van je vrienden in deze geweldige fotocollage te steken! En je kunt zelfs de afbeeldingen zo vaak veranderen als je wilt dankzij dit systeem dat voorkomt dat je foto’s moet plakken om ze vast te houden.

Onze tip: Als je het aan de muur wilt hangen maar geen klein ringetje hebt om aan de achterkant van je fotocollage te plakken, plak dan de uiteinden van een eenvoudig stukje garen aan de bovenkant van het frame en horizontaal. Dit systeem is voldoende om het aan een haakje te hangen.

Bron: www.momes.net

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »