Top 5 speelgoed waar grootouders zdol op waren in hun kindertijd

Heb je herinneringen aan al dat speelgoed dat jouw  kindertijd kleurde? Wanneer je jouw kleinkinderen ziet spelen, denk je er dan soms nostalgisch aan terug? Hier is de top 5 van speelgoed uit de jaren 40, 50, 60 of 70 die je geweldig vond tijdens je kinderjaren.

Tipp Kick, voetbal op je tafel:

Wellicht meer voor grootvaders dan voor grootmoeders (hoewel…), hier is een spel waar sommigen van jullie uren mee hebben doorgebracht! De grootste voetbalwedstrijden op de eettafel naspelen, wat is er spannender?

Om te spelen, niets eenvoudiger. Een speelmat (het voetbalveld), twee doelen, twee mobiele keepers en twee vrij beweegbare zinken spelers. Het doel is om de spelers te verplaatsen en op een knop (gelegen op hun hoofd) te drukken om te schieten en te proberen te scoren in het doel van de tegenstander.

Wat betreft de keepers, ze konden duiken naar rechts of links om hun goal te verdedigen. 2 knoppen waren op het doel geplaatst.

Een diabolisch effectief spel dat dicht bij tafelvoetbal komt! Brengt dat herinneringen terug?

Scoubidou, het speelgoed voor de creatieven

Heb je scoubidous gemaakt? Dit zeer populaire speelgoed uit die tijd heeft misschien je geest gemerkt. Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om ze af en toe op schoolpleinen te vinden.

Ter herinnering, scoubidous zijn kleine, flexibele en kleurrijke plastic draden die op verschillende manieren gevlochten kunnen worden. Dit alles om polygone, vierkante, rechte of gedraaide buizen te krijgen. Er is voor ieder wat wils!

De gecreëerde objecten kunnen gebruikt worden om sleutelhangers, armbanden of andere vormen zoals driehoeken, objecten of zelfs dieren te maken… De enige limiet is de creativiteit van degenen die ermee bezig zijn.

Dus, mis je het maken van scoubidous? Weet dat er geen leeftijd is om ze te maken.

Bilboquet, een spel van geduld en behendigheid

De naam moet je zeker iets zeggen. Misschien herinner je je al die uren die je eraan hebt besteed. Herinner je, de bilboquet bestond uit een stok (vaak van hout). Deze was verbonden met een touw aan een bal.

Het was een behendigheidsspel. Het doel was om met één hand een beweging te maken, door de bal te lanceren, zodat deze vanzelf op de stok viel.

Dit spel is verre van eenvoudig, maar met training is het mogelijk om echt heel goed te worden!

En vandaag, zou je nog steeds in staat zijn om de bal op de stok te krijgen?

Time shock, snelheid en koelbloedigheid vereist

Het ultieme snelheidsspel dat duizenden kinderen heeft laten zweten. 50 korte seconden om 26 verschillende vormstukken die Time Shock vormden op de juiste plaats te positioneren.

Als je ze niet op tijd kon plaatsen, sprongen alle stukken omhoog en moest je opnieuw beginnen. Voor de besten was het mogelijk om de tijd van de timer te verkorten. Zou je vandaag nog bereid zijn je kleinkinderen uit te dagen met Time shock?

Ganzenbord, voor jong en oud!

Je hebt het  ongetwijfeld al eens gespeeld. Zo niet, dan is het bijna onmogelijk dat je er nog nooit van gehoord heeft.

Herinner je je de regels niet meer? Het was nochtans heel eenvoudig: Een bord bestaande uit 63 vakjes gerangschikt in een spiraal, minimaal 2 spelers om hun pion te verplaatsen.

De regels? Gebaseerd op puur toeval. Spelers gooien de dobbelstenen, krijgen een getal en verplaatsen hun pion overeenkomstig. De vakjes van het ganzenbord zijn meestal geïllustreerd en bevatten specifieke regels. Sommige bieden bonussen terwijl andere malussen opleggen aan de spelers tijdens het spel. Uiteindelijk wint de eerste die het laatste vakje bereikt.

Een spel dat dus geschikt is voor jong en oud. Perfect om een leuke tijd samen door te brengen!

 

Deze spellen hebben je zeker herinneringen opgehaald… En jou, welke zijn bij jou bijgebleven? Vertel ons in de reacties!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »