Rituelen op woensdagnamiddag

Op woensdagnamiddag je rituelen speciaal maken als je regelmatig je kleinkinderen thuis hebt, kan de tijd samen nog leuker maken. Hier zijn enkele ideeën om deze kostbare tijd samen te vullen:

 

Vingerverven:

Geef ze wasbare, niet-giftige verf, een groot vel papier of een oud laken en laat ze hun creativiteit de vrije loop. Penselen zijn niet nodig; vingers bieden veel meer plezier!

 

Bakken met oma en opa:

Een zelfgebakken lekkernij is altijd een succes. Kies een eenvoudig recept uit, zoals pannenkoeken, chocolademousse, koekjes of een eenvoudige cake, afhankelijk van de leeftijd van je kleinkinderen. Begin op tijd zodat ze hun creaties als tussendoortje kunnen genieten.

 

Verkleedpartijtjes:

Gebruik oude kleding, hoeden en accessoires voor een middag vol verkleedplezier. Kinderen vinden het geweldig om zich te verkleden en even iemand anders te zijn. Wat is er leuker dan schatzoeken in de kledingkist van oma en opa?

 

Kleurjacht:

Schrijf verschillende kleuren op stukjes papier en laat elk kind een kleur trekken. Ze moeten dan binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk objecten in die kleur vinden. Een leuke, interactieve manier om de middag door te brengen en het observatievermogen te stimuleren.

 

Dominospel:

Deel enkele dominostenen uit aan elk van je kleinkinderen en houd de rest als een trekstapel beschikbaar. Om de beurt proberen ze een passende steen aan te leggen. Als dit niet lukt, moeten ze trekken. Dit tijdloze spel is niet alleen leuk, maar stimuleert ook logisch denken en strategie.

 

Door deze activiteiten op je woensdagnamiddagen te integreren, creëer je memorabele momenten voor je kleinkinderen en versterk je je band met hen. Plus, het biedt een prachtige gelegenheid om van elkaar te leren en samen plezier te hebben.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »