Recept: Dameskusjes

Dameskusjes, het Italiaanse koekje baci di dama, perfect voor de snacktijd van uw kleinkinderen, hier vind je het eenvoudigste recept om ze thuis te maken.

Dit heb je nodig:

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 g bloem
  • 65 g bruine suiker
  • Een snufje zout
  • 100 g hazelnootpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 8 cl heet water We beginnen…

Meng het hazelnootpoeder, de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout. Voeg dan de olie, het vanille-extract en het hete water toe. Werk het mengsel met de hand tot je een homogene deegbal krijgt. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Vorm met de palm van je hand ongeveer twintig kleine balletjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze plat. Bak ze dan 20 minuten op 165°C. Laat afkoelen.

Smeer hazelnoot-chocoladepasta op elk koekje en voeg ze samen. Laat ze enkele minuten in de koelkast staan zodat de twee delen stevig worden. Tip: Bestuif je handen lichtjes met bloem om te voorkomen dat het deeg te veel plakt.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Cupcakes voor Pasen

INGREDIËNTEN: 25 g amandelen 50 g bloem 25 g suiker 40 g boter 7,5 cl melk 2 eieren 3 theelepels honing 1 theelepel bakpoeder BEREIDING: Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de boter in een pan op laag vuur. Klop in een kom de eieren met de

Lees meer »

Marmercake speciaal voor Pasen 8 PERSONEN

Bereidingstijd: 40 MIN. Baktijd: 90 MIN.   INGREDIËNTEN: VOOR HET CHOCOLADEGEDEELTE: 200 G PURE CHOCOLADE 125 G GEZOUTEN BOTER 125 G SUIKER 75 G BLOEM 3 EIEREN VOOR HET VANILLEGEDEELTE: 110 G BOTER 150 G SUIKER 2 EIEREN 170 G BLOEM 1/2 THEELEPEL BAKPOEDER 100 G VOLLE MELK 1/2 THEELEPEL

Lees meer »

Paaseieren gevuld met chocolademousse 6 PERSONEN

Bereidingstijd: 30 MIN. Kooktijd: 10 MIN. Koeltijd: 2 uur INGREDIËNTEN: 25g pure chocolade 6 eieren 15cl slagroom 80g poedersuiker 1 snufje zout BEREIDING: Scheid voorzichtig de eiwitten van de dooiers door de eierschalen voorzichtig tot driekwart van hun hoogte te breken, zodat je de lege schalen kunt bewaren om de

Lees meer »