Realiseer je eigen speelplaats voor je kleinkinderen in je tuin

Ah, het is mooi weer sinds zondag en de mooie lent dagen komen er nog aan! Het is dus hoog tijd om de tuin bij te werken, als je dat nog niet hebt gedaan, om hem te laten passen bij de vrolijke zomerstemming. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen, dus dit is een goede reden om een speelplaats te creëren met wat je in huis hebt in je tuin!

Het hebben van een speelplaats voor kinderen in de tuin is niet langer een gril voor wat meer extravagante gezinnen. Het is nu een effectieve manier voor ouders om gewoon te genieten van enkele momenten van rust en ontspanning onder elkaar. En je hoeft niet per se je auto te verkopen of je huis te hypothekeren om je zo’n extraatje te kunnen veroorloven.

Dus, vergeet de dure en omvangrijke kant-en-klare constructies en maak je eigen fantasierijke speelruimte! De waarheid is dat kinderen plezier kunnen hebben zonder noodzakelijkerwijs te beschikken over een doolhof van huizen, glijbanen, schommels, klimmuren, enzovoort. Je moet gewoon hun nieuwsgierigheid prikkelen en hun competitieve geest laten werken, en dan ben je al halverwege!

In dit verband stellen we niet voor om een speelplaats voor kinderen te maken zoals alle andere … Integendeel, improviseer een sportveld in hindernisstijl en het is gegarandeerd dat de kinderen het meteen geweldig zullen vinden! Op een gegeven moment zul je zelfs merken dat zelfs je veronderstelde volwassen vrienden zich uitgedaagd voelen om de proef aan te gaan. Heb je zin om het uit te proberen, maar weet je niet waar te beginnen en wat precies te doen om het te realiseren?

Speelplaats voor kinderen in hindernisstijl – een absoluut geweldig idee!

Het is vermeldenswaard dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je kinderen … althans niet meer dan normaal. Als we het hebben over “een speelplaats voor kinderen in hindernisstijl”, denken we niet aan een reeks uitdagingen rechtstreeks uit het spel Ninja Warroir. Er zijn veilige uitdagingen voor alle leeftijden, en daarvan zul je overtuigd zijn als je de onderstaande afbeeldingen bekijkt.

Bijvoorbeeld, kleuters kunnen nog steeds op handen en voeten kruipen zoals ze tot voor kort goed deden. Maar deze keer is het de bedoeling om als een soldaat onder verschillende overhangende obstakels door te kruipen. De enige voorwaarde: vergeet niet om het prikkeldraad te vervangen door rode wollen draden, stoffen linten, kleurrijke zwembadnoodles of een ander vergelijkbaar object.

Om de dingen nog interessanter te maken voor de kinderen, kun je ze suggereren dat de wollen draden en rode linten vanaf nu laserstralen zijn die ze niet mogen aanraken terwijl ze er onderdoor kruipen. Zo worden de zwemnoodles massieve balken, worden hoepels op de grond veranderd in bodemloze gaten, enzovoort. Het gaat erom hun verbeelding te stimuleren en hun aangeboren sportieve temperament te prikkelen.

Speelplaats voor kinderen “Het hindernissenparcours”

In feite zit het hele militaire trainingsprogramma vol met dergelijke uitdagingen die ouders gemakkelijk kunnen aanpassen aan de behoeften van het huidige idee. Hardlopen, met of zonder extra obstakels, touwklimmen, muur- en netklimmen en springen in al zijn varianten zijn slechts enkele van de oefeningen die je kunt gebruiken als uitgangspunt voor je unieke obstakels om te overwinnen.

Hiermee heb je dus je eigen speelplaats voor kinderen in de stijl van een echt hindernissenparcours! Bovendien heb je alleen alledaagse voorwerpen nodig om zo’n vermakelijk terrein te creëren. Natuurlijk kunnen de handigste en meest ambitieuze mama’s en papa’s speciale obstakels maken van pallets of ander hergebruikt hout, maar dat is niet essentieel voor het succes van je project.

Over het algemeen heb je nodig: een paar stoelen als ondersteuning voor de eerder genoemde zwemnoodles, plastic emmers als kegels voor het “zigzag”-lopen, een hoepel en een touw voor disciplines met betrekking tot springen (op één been of anderszins), een oefenmat voor voorwaartse en achterwaartse rollen, jutezakken voor de beruchte zakloop. Andere soortgelijke objecten kunnen ook van pas komen bij het opzetten ervan.

Speelplaats voor kinderen geïnspireerd door Olympische sporten en disciplines

Vervolgens kunnen de kleintjes ook over een balk lopen zoals atleten in artistieke gymnastiek doen. Natuurlijk moet deze om veiligheidsredenen vrij breed zijn, direct op het gras worden geplaatst of op een minimale hoogte van de grond en geen zichtbare onregelmatigheden in het oppervlak hebben. Dus Olympische sporten en disciplines blijken ook behoorlijk inspirerend te zijn bij het bedenken van onze speelplaats voor kinderen.

Objecten gooien om ze in een doos of in een hoepel te krijgen is een andere activiteit om op te nemen in het parcours van obstakels om te overwinnen. Net als bij dit spel kun je ook een kinderbowling en andere soortgelijke buitenactiviteiten organiseren. Kom je ideeën tekort?

Iedereen zal het erover eens zijn dat een speelplaats voor kinderen geïnspireerd door de parcours van topatleten en aangepast aan de capaciteiten van kinderen een geweldige oplossing is als je de overmatige energie van sommige kinderen wilt temmen en in de juiste richting wilt sturen. Maar veel jongens en meisjes zijn niet zo actief en geven de voorkeur aan minder competitieve of meer artistieke activiteiten.

Voor deze gevoelige zielen kunnen we enkele “rustigere” spellen voorstellen die net zo leuk zijn als de eerder genoemde wedstrijden. Bijvoorbeeld, kinderbowling kan verschillende originele vormen aannemen die de verbeelding en creativiteit evenzeer stimuleren als de behendigheid. De handigsten kunnen zelfs de kegels en andere benodigdheden zelf maken! Plastic flessen, cilindrische kartonnen dozen en lege wc-rolletjes zijn in dit opzicht uiterst waardevol!

Daarnaast is het maken van een hinkelspel met tegels direct op het gras een eenvoudig en superleuk idee! Natuurlijk zijn het de volwassenen die de “basis leggen” voor zo’n ambitieus project. Hoe dan ook, de kleintjes zullen blij zijn om de cijfers te schrijven of gewoon mee te doen aan het versieren met krijt. Overigens kan zo’n hinkelspel ook deel uitmaken van een speelplaats voor kinderen in hindernisstijl. Mis de andere ideeën hieronder niet!

 

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »