Onze decoratie-ideeën voor de kerstboom om door de kleinkinderen te laten maken

Uw kleinkinderen zullen het geweldig vinden om deel te nemen aan de kerstvoorbereidingen en zelf de kerstboomdecoratie te maken met onze creatieve en gemakkelijk te realiseren ideeën!

Pasta slinger:

Wat je nodig hebt: farfalle pasta, glitterverf & touw

Verf de pasta met glitterverf en bind een touw rond de pasta. Dat is alles!

Rendierhanger:

Wat je nodig hebt: dik bruin papier of dun karton, schaar of hobbymes, zwarte tekenpen, kleine pompons, lijm, rood-wit touw, papierperforator.

Knip rechthoeken uit (6 x 10 cm) en teken een rendier (zoals op de bovenstaande foto), plak een pompon waar de neus moet zijn, schrijf de naam van de ontvanger en maak ongeveer een centimeter van de bovenrand een gat. Knip nu ongeveer 20 cm touw af en rijg dit door het gat. Klaar!

Kerstballen met planten:

Wat je nodig hebt: transparante plastic ballen, verse twijgjes van spar, den, thuja, rozemarijn en andere groenblijvende planten.

Plaats het twijgje binnenin en maak de compositie van de afgewerkte ballen (hang de ballen op verschillende lengtes om het mooier te maken). Je kunt wit plakband of doorzichtige lijn gebruiken om de illusie te creëren dat ze in de lucht zweven.

Papieren hanger:

Wat je nodig hebt: gekleurd papier, wit karton, iets rond voor de cirkelvorm (de gewenste grootte van je ornamenten), schrijfgerei, schaar, lijm, perforator & lint of touw.

Teken cirkels op een stuk wit karton, je hebt 2 cirkels nodig voor elk ornament. Knip ze vervolgens zorgvuldig uit. Begin vervolgens met het knippen van stroken. Je hebt voornamelijk groen nodig en enkele andere kleuren die je hebt.

Teken op een boom, alias driehoek, vorm op een van je cirkels. Pak nu een van de hele cirkels, inktzijde naar boven, en voeg lijm toe. Plaats de stroken, één voor één, horizontaal op de lijm. Je kunt beginnen met groen en dan wat kleuren toevoegen, of gewoon mixen en matchen. Wanneer de cirkel bedekt is, voeg lijm toe aan de inktzijde van de driehoekige cirkel en plaats deze bovenop. Knip de randen af en voeg het jaar toe aan de achterkant! Maak een gat in de bovenkant en bevestig een touwtje. En je papieren kerstboomdecoratie is klaar om uitgedeeld te worden!

Boetseerklei hanger:

Wat je nodig hebt: luchtdrogende klei, 12 kleine potjes gouache, 1 platte kwast en 1 ronde kwast, plastic boetseergereedschap, 4 kerstvormige uitsteekvormpjes, houten stempels, tweekleurig touw.

Neem een stuk klei en rol het uit met je hand of met een deegroller. Eenmaal goed uitgevlakt, neem je een uitsteekvorm en druk je op de klei om de hanger te vormen. Herhaal dit zoveel keer als je hangers wilt maken in verschillende modellen.

Om reliëfs op een hanger te maken, gebruik je een houten stempel, druk op de klei om de afdruk van het patroon te zien. Gebruik een boetseergereedschap voor een mooie snede en om extra motieven uit te snijden. Vergeet niet een gat aan de bovenkant van de hanger te maken (met het boetseergereedschap) om later het touw door te kunnen halen. Laat de hangers goed drogen.

Eenmaal droog, schilder de verschillende hangers in de kleuren naar keuze. Je kunt ook kleine sneeuwvlokken maken door de punt van de ronde kwast in verf te dopen en kleine stippen te maken. Laat goed drogen. Breng een tweede verflaag aan en laat opnieuw drogen. Rijg een touw door en hang je hangers in de kerstboom of het huis.

Geschreven door Lisa David

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »