Hier is een ideaal recept voor een snack of een verjaardag, gegarandeerd plezier!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 300 g pure chocolade
- 150 g boter
- 40 echte Petit Beurre LU® koekjes
Aan de slag:
- Breek de chocolade in stukjes in een pan, voeg de in stukjes gesneden boter toe.
- Laat op laag vuur smelten terwijl je roert tot je een gladde textuur krijgt.
- Bekleed een rechthoekige cakevorm met plasticfolie.
- Bouw de taart op: leg een laag van de echte Petit Beurre LU® koekjes op de bodem, giet er een dunne laag gesmolten chocolade over, en leg dan weer een laag koekjes, en zo voort tot de taart opgebouwd is.
- Eindig met een laag chocolade.
- Houd een beetje chocolade apart voor het afwerken van de zijkanten van de taart na het koelen.
- Zet de taart 3 uur in de koelkast. Ontvorm de taart op een schaal.
- Verwarm de rest van de chocolade opnieuw en bestrijk hiermee de zijkanten van de taart.
- Zet de taart nog 1 uur in de koelkast.
- Serveer koud.
Bron: LU