Madeleines, de heerlijke zonde

Wat is er beter dan bakken om de kleintjes bezig te houden? Hier is een perfect receptidee om te genieten met een warme chocolademelk!

Voor ongeveer veertig madeleines heeft u nodig:

  • 400 g kristalsuiker
  • 450 g bloem, 50g extra voor de vormpjes, tenzij ze van siliconen zijn
  • 6 eieren
  • Bakpoeder: 2 theelepels
  • 375 g boter, plus 50g om de vormpjes in te vetten
  • Zout
  • Oranjebloesemwater: 2 eetlepels

Verwarm de oven voor op th.5-6 (170°C).

Doe de boter in een diep porseleinen schotel en laat deze in de magnetron gedurende 2 minuten smelten. In een kom, meng de gesmolten boter met de suiker. Werk het geheel goed door tot je een homogene massa krijgt. Giet het beslag in de anti-aanbak madeleinevormpjes. Bak ze 10 minuten in de oven.

Bron van het recept: A-Z koken.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »