Wat is er beter dan bakken om de kleintjes bezig te houden? Hier is een perfect receptidee om te genieten met een warme chocolademelk!
Voor ongeveer veertig madeleines heeft u nodig:
- 400 g kristalsuiker
- 450 g bloem, 50g extra voor de vormpjes, tenzij ze van siliconen zijn
- 6 eieren
- Bakpoeder: 2 theelepels
- 375 g boter, plus 50g om de vormpjes in te vetten
- Zout
- Oranjebloesemwater: 2 eetlepels
Verwarm de oven voor op th.5-6 (170°C).
Doe de boter in een diep porseleinen schotel en laat deze in de magnetron gedurende 2 minuten smelten. In een kom, meng de gesmolten boter met de suiker. Werk het geheel goed door tot je een homogene massa krijgt. Giet het beslag in de anti-aanbak madeleinevormpjes. Bak ze 10 minuten in de oven.
Bron van het recept: A-Z koken.