Knutselen voor kinderen: onze beste ideeën om ze te vermaken!

Wat als we je vertellen dat je geen fortuin aan speelgoed hoeft uit te geven om kinderen te vermaken? Niets is beter dan samen thuis doe-het-zelfprojecten doen om te creëren, vormen en versieren… Zit je zonder ideeën voor creatieve bezigheden en handwerkactiviteiten? Volg onze gids!

Versieren met bladeren: In de herfst of zomer zijn er genoeg bladeren! Al die kleurschakeringen… Ze zijn perfect om een tekening die door het kind zelf is gemaakt of een te printen model te versieren.

Wat je nodig hebt om met bladeren te decoreren:

  • Bladeren
  • Lijm
  • Boek om ze plat te drukken
  • Printbare tekeningen

Enkele creatie-ideeën met bladeren:

Origami: Een activiteit die geduld en vaardigheid vereist, origami is niet per se geschikt voor hele kleine kinderen, maar eerder vanaf 5 jaar, met eenvoudige modellen. Dieren, bloemen… laat je creativiteit de vrije loop door tutorials te volgen voor hulp. Voor origami heb je alleen wat simpele vellen papier nodig.

Karton: Je zou verbaasd zijn over alles wat je kunt creëren met wc-papierrollen, stukken karton en wat verf! Enkele ideeën…

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »