Kleinkinderen: onze receptideeën om ze van groenten te laten houden!

Op deze internationale groentedag blazen we enkele receptideeën naar je toe om groenten geliefd te maken bij de kleinkinderen. Want goed bereid, kunnen groenten zowel jong als oud bekoren. Hier zijn enkele eenvoudige recepten om de voeding van je kleinkinderen te variëren wanneer ze bij jou komen eten, zonder dat ze een vies gezicht trekken!

Kleine wortelsoufflés:

Individuele soufflés met wortel, eieren, crème fraîche en kaas. Ze kunnen geserveerd worden bij vis, wit vlees of als voorgerecht!

 • 4 wortels
 • 20 cl dikke crème fraîche
 • 2 eieren
 • 30 g geraspte Emmentaler
 • 15 g peterselie
 • Zout
 • Peper Verwarm de oven voor op 180°C. Schil, was en rasp de wortels fijn. Verdeel ze over ovenbestendige ramekins. Klop in een kom de eieren met de crème fraîche. Voeg de Emmentaler, peterselie, zout en peper toe. Meng goed. Giet het mengsel over de geraspte wortels. Bak 20 minuten in de oven op 180°C. Serveer direct na het bakken. Eet smakelijk!

 

Rundvlees en broccoli gratin: Een compleet, gezond en economisch gerecht.

 • 600 g broccoli
 • 500 g rundergehakt
 • 60 g verse kaas
 • 30 g geraspte Emmentaler
 • 50 g tomatensaus
 • 15 g boter
 • 40 g sjalotten (ongeveer 2)
 • Was, droog de broccoli en scheid de roosjes. Kook ze 15 minuten in een grote hoeveelheid gezouten kokend water. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de gesnipperde sjalotten toe. Bak 2 minuten en voeg dan het rundergehakt toe. Laat 5 minuten koken, roer af en toe. Voeg de tomatensaus toe, breng op smaak met zout en peper en meng. Giet de broccoli af, mix met de verse kaas, breng op smaak. Doe het vlees in een ovenschaal, bedek met de broccolipuree. Strooi er geraspte Emmentaler over en gratineer 10 minuten.

Gevulde aubergines met rundvlees, tomaat en mozzarella: Combineer je favoriete smaken!

 • 900 g aubergines (ongeveer 4)
 • 390 g tomaten (ongeveer 3)
 • 300 g rundergehakt
 • 125 g mozzarella
 • 100 g ui (ongeveer 1)
 • 30 g olijfolie
 • 25 g knoflook (ongeveer 1 teentje)
 • 20 g basilicum (ongeveer 1 bosje)
 • 1 g zout
 • 1 g peper
 •  

Verwarm de oven voor op 180°. Spoel en snijd de aubergines doormidden in de lengte. Plaats de auberginehelften in een schaal. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Spoel, ontpit en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Fruit in een geoliede pan de ui en knoflook. Voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten koken. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen. Hak de basilicum en voeg deze toe aan het mengsel van het vuur af. Hol de aubergines voorzichtig uit. Meng in een kom het gehaktmengsel met het auberginevlees. Vul de aubergines met het mengsel. Snijd de mozzarella in schilfers. Leg de mozzarellaschilfers op de gevulde aubergines. Bak 30 minuten in de oven. Serveer warm.

Rösti van knolselderij en aardappelen: Uit Zwitserland afkomstige grote koeken die zowel jong als oud zullen smaken!

 • 800 g knolselderij
 • 300 g aardappelen
 • 50 g boter
 • 30 g olijfolie
 • Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën. Schil de knolselderij en snijd hem in vier stukken. Doe de aardappelen en knolselderij in een grote pan met koud water. Breng aan de kook, haal onmiddellijk van het vuur, dek af en laat 10 minuten rusten. Giet af en laat de groenten afkoelen. Rasp de aardappelen en knolselderij in een kom. Voeg een theelepel zout en wat peper toe, meng. Smelt de helft van de boter met een eetlepel olie in een anti-aanbakpan. Spreid de geraspte groenten in de pan en druk aan om een grote koek te vormen. Bak 5 minuten op hoog vuur. Giet een eetlepel olie rond de rösti. Zet het vuur lager en bak nog 10 minuten op middelhoog vuur terwijl je de pan zachtjes en regelmatig schudt zodat de rösti niet plakt. Keer de rösti om op een groot bord. Smelt de resterende boter en olie in de pan en bak de andere kant van de rösti nog 10 minuten. Serveer warm.

Recept voor chocolade brownie met zoete aardappel: Wat stellen we je nu voor… Nee, we zijn niet gek maar wel inventief! Als je kleinkinderen houden van eenvoudige, zachte en rijke chocoladecakes, probeer dan snel dit recept en ervaar het moment waarop je ze vraagt welke groente er in de brownie verstopt zit!

 • 200 g zoete aardappelpuree
 • 100 g bakchocolade
 • 150 g pindakaas, amandelboter of cashewboter
 • 120 g suiker
 • 30 g bloem
 • 30 g ongezoet cacaopoeder
 • Vanille-extract
 • Een handvol geroosterde hazelnoten
 • 1 theelepel bakpoeder of natriumbicarbonaat
 • Een snufje zeezout
 •  
 • Bak een grote zoete aardappel in zijn geheel in de oven op 180°C voor 45 minuten tot 1 uur, verwijder de schil, weeg 200 g van het vruchtvlees en pureer dit met het vanille-extract Voeg in de mixer de pindakaas en gesmolten chocolade toe (ik verwarm het meestal twee keer 1 minuut in de magnetron) Meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, suiker, cacao, bakpoeder, zeezout en voeg deze droge ingrediënten toe aan het eerdere mengsel, meng goed met een spatel Voeg een handvol geplette geroosterde hazelnoten en chocoladeschilfers toe als je wilt, giet het geheel in een ingevette cakevorm of vierkante vorm en bak op 180°C gedurende 20 minuten Geniet ervan afgekoeld als je een zachte versie wilt, of na een tijdje in de koelkast voor een compactere textuur

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »