Knutselen voor Vaderdag

Knutselen voor Vaderdag

Deze week is het Vaderdag! Na de cadeaus voor Moederdag gemaakt te hebben, is het nu tijd voor de papa’s! Hier zijn 3 zelfgemaakte ideeën die we voor jou hebben gevonden om met je kleinkinderen te doen!

Een door kinderhanden versierde hamer:

Je hebt nodig:

 • hamers
 • een beetje schuurpapier
 • permanente markers

We beginnen…

Met het schuurpapier licht schuren om de inscripties op het handvat van de hamer te verwijderen.

Geef de markers aan de kinderen (ze weten wel wat ze ermee moeten doen…)

En voilà, een klein cadeau dat alle knutselende papa’s zal plezieren.

Potloodhouder voor op het bureau

Je hebt nodig:

 • een witte kartonnen potloodhouder
 • mozaïekstickers
 • alfabet stickers
 • een houten plankje
 • een klein notitieboekje met witte bladzijden
 • acrylverf
 • een penseel

We beginnen…

Schilder het houten plankje met acrylverf en laat het 30 minuten drogen.

Versier de boven- en onderkant van de potloodhouder met mozaïekstickers.

Schrijf een bericht met de alfabet stickers om de pot te personaliseren.

Plak de pot op het plankje met een sterke lijmstift.

Plak een blok witte bladen aan het andere einde van het plankje.

Een mooie verrassingsdoos

Je hebt nodig:

 • Een paar scharen
 • Een tube lijm
 • Kleurpotloden of markers We beginnen…

Print eerst het patroon van de doos door hier te klikken: Template Vaderdagdoos. Ideaal is het in kleur te printen, maar geen zorgen, je kunt het ook in zwart-wit printen, de gele en blauwe kleuren zullen mooie grijstinten worden.

Vervolgens kleur je de doos, versier je deze en teken je het portret van je papa?

Knip alle contouren langs de volle lijn uit en de twee kleine rondjes bovenaan, vouw dan langs de stippellijnen. Om te eindigen, gebruik je de lijmstift om de delen met het woord “lijm” aan elkaar te plakken. **Let op, alle vouwen moeten goed gemarkeerd zijn voor de montage, zodat je de elementen gemakkelijk aan elkaar kunt lijmen. Rijg een lintje of touw door de twee gaatjes om de doos gesloten te houden.

Vul ten slotte de doos met kleine schatten voor de beste papa ter wereld! Kleine chocolade lekkernijen, lieve kleine briefjes, verrassingscadeautjes… laat je fantasie de vrije loop!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »