Een sleutelhanger als cadeau voor Moederdag!

Om een sleutelhanger te maken heb je nodig :

 • Vellen magisch plastic
 • Acrylverf
 • Kwasten
 • Verfstiften
 • Afdichtlak
 • Koorden van gewaxt katoen
 • Ronde kralen
 • Vierkante letterkralen
 • Een lange pompon
 • Metalen klemring
 • Een schaar
 • Een perforator

Stap 1:

Neem een vel magisch plastic en breng de acrylverf met een penseel aan op de binnenkant van de hand van het kind.

Stap 2:

Voordat de verf droogt, leg je de hand van het kind op het magisch plastic en druk je alle vingers tegen elkaar om de verf op de hand over te brengen. Was de kinderhanden meteen om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Stap 3:

Laat de verf ongeveer 30 minuten drogen voordat je het vel crazy plastic omdraait. Teken met een verfstift een hart en schrijf de naam van het kind in het midden van de afdruk om het cadeautje persoonlijk te maken. Je kunt ook de leeftijd van het kind noteren als aandenken!

Stap 4:

Knip het gekke plastic uit volgens de vorm van de afdruk. Ik raad je aan niet te dicht bij de verf te komen en niet tussen je vingers te knippen om het knutselwerkje niet te verzwakken.

Stap 5:

Maak met de perforator een gat aan de bovenkant van de hand. Omdat het plastic krimpt tijdens het koken, is het aan te raden om een gat te maken met een diameter van minstens 6 mm. Zo kun je de sleutelhanger later gemakkelijk bevestigen.

Stap 6:

Plaats de vormpjes in een schaal op vetvrij papier en plaats in de oven op 150°C. Het duurt maar 2 of 3 minuten voordat de sleutelhanger gaar is. Houd je knutselwerkje in de oven goed in de gaten. Zodra het magische plastic klaar is met vervormen, zijn oorspronkelijke vorm heeft teruggekregen en niet meer krimpt, haal je het uit de oven. Leg meteen nadat je het uit de oven hebt gehaald een tweede stuk bakpapier over de afdruk en leg er een zwaar boek op om het plat te maken.

Stap 7:

Om de verf te beschermen, breng je verzegelingsvernis aan op de 2 zijden van de print.

Stap 8:

Nu hoef je alleen nog maar de ring te openen om de handafdruk erin te schuiven. Persoonlijk hang ik de handafdrukken van de kinderen het liefst aan een koord, zodat hun creaties op verschillende hoogtes kunnen worden opgehangen. Maar je kunt de handafdruk ook gewoon in de ring schuiven, zonder een koord toe te voegen.

Bron: 10 doigts.fr

 

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »