Creëer en bewaar herinneringen aan je kleinkinderen

Het creëren en bewaren van herinneringen aan uw kleinkinderen is een prachtige manier om de band met hen te versterken en kostbare momenten voor de toekomst vast te leggen. Hier zijn enkele ideeën om die speciale herinneringen te creëren en te bewaren:

Fotoalbum:

Leg momenten vast tijdens verjaardagen, doopfeesten, Kerstmis of gewoon alledaagse momenten. Print de foto’s uit en organiseer ze in een fotoalbum met notities over de gebeurtenissen.

Gastenboek:

Schrijf de grappige uitspraken, nieuwe woorden of vragen van uw kleinkinderen op in een mooi boek, samen met hun naam en leeftijd.

Herinneringen dagboek:

Noteer na activiteiten, zoals een bezoek aan de dierentuin, de indrukken van uw kleinkinderen. Ze kunnen zelf iets schrijven of een tekening maken.

Video’s en selfies:

Leg grappige momenten of belangrijke gebeurtenissen vast op video of in selfies, vooral als er afstand is tussen grootouders en kleinkinderen. Deze kunnen via sociale media gedeeld worden om het contact te onderhouden.

Stamboom:

Maak samen met uw kleinkinderen een stamboom. Dit kan een knutselproject zijn waarbij zij de namen toevoegen en foto’s van familieleden opplakken.

Tekeningen:

Bewaar tekeningen in een album, scan ze in, hang ze aan de muur, of maak er gepersonaliseerde items van, zoals een knuffel gebaseerd op een tekening.

Afdrukken:

Maak afdrukken van de handjes of voetjes van uw kleinkinderen met behulp van niet-giftige verf of zoutdeeg. Vergeet niet de naam, datum en leeftijd te noteren.

Silhouetten:

Laat de kinderen de silhouetten van hun broertjes of zusjes tekenen en uitknippen, met vermelding van naam en datum.

Dekens:

Voor grootmoeders die goed kunnen naaien: maak een deken van stukjes kleding van uw kleinkinderen. Dit wordt een dierbaar aandenken.

Knuffels:

Gebruik opnieuw kleding van uw kleinkinderen om unieke knuffels te maken. Bewaar sommige zelf en geef anderen aan uw kleinkinderen.

Puzzels:

Vergroot een favoriete foto en snijd deze in vierkante stukjes. Plak de stukjes op blokken om een puzzel te creëren. Dit is een leuke activiteit voor zowel grootouders als kleinkinderen.

Deze activiteiten bieden niet alleen waardevolle momenten van samenzijn, maar creëren ook tastbare herinneringen die generaties lang gekoesterd kunnen worden.

 

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »