Activiteiten om in de tuin te doen met de kleinkinderen

Het weer wordt frisser en we brengen minder tijd buiten door in vergelijking met de zomer. Geen uren meer in het park rennen, van de glijbaan gaan of in de zandbak spelen. Maar het is nog geen winter en er zijn leuke buitenactiviteiten te doen in de herfst. Bijvoorbeeld:

Vogels en kleine dieren in de tuin observeren: De tuin biedt een uitstekende kans om de kleine fauna te observeren, met name de vogels die nu druk bezig zijn met het bouwen van hun nest. Luister naar hun gezang, probeer hun lied te herkennen en ze te identificeren. Kijk naar degenen die de grond omwoelen zoals de merel of degenen die je in de tuin volgen zoals het roodborstje. Stel voor aan de kinderen om ze te observeren en mee te doen met hun telling.

Samen zaaien: Tuiniersessie voor jong en oud: bereid de zaadjes van groenten en bloemen voor om binnen warm te houden; later kun je ze in de tuin planten. Leg aan de kinderen uit hoe ze te werk moeten gaan, leer ze om de opkomst van de zaailingen te controleren, te dunnen en te verplanten. Ze zullen over enkele weken trots zijn om een lekkere tomatensalade te eten of de bloemen te bewonderen die ze hebben gezaaid.

Een knikkerspel maken met blikken: Niets gaat verloren, alles wordt gerecycled. Bewaar conservenblikken, plastic flessen die je kunt verzwaren met aarde of zand en maak een blikken omverwerpspel of een kegelspel met de jongsten. De kinderen kunnen zich vermaken met het decoreren van de blikken met herfstbladeren of verf. Een mooie knutselactiviteit om aan te bieden en uren speelplezier daarna.

En hier zijn nog wat ideeën: Springen in de dode bladeren natuurlijk! We houden ervan om ze te horen knisperen, de verschillende kleuren te bekijken en het herfstlicht is echt heel aangenaam, heel zacht. Een goede oppepper voor de winter! Eerst moet je een hoop maken: haal de harken tevoorschijn! Bellen blazen! Je kunt kant-en-klare buisjes kopen of zelf de oplossing maken. Het kan in elk seizoen, maar we denken er vooral aan in de zomer en niet vaak in de herfst! Naar het bos gaan om paddenstoelen of bramen te plukken. Of dode bladeren om thuis knutselactiviteiten mee te doen. Buiten werken, met je kleinkinderen, je tuin of moestuin schoonmaken. Bijvoorbeeld door onkruid te wieden. Van een heuvel afrennen, zo snel als je kunt. Gegarandeerd lachen! Een gigantisch kunstwerk buiten maken: leg grote vellen papier buiten op de grond en schilder samen. Of gebruik stoepkrijt. Een fietstocht maken. Het belangrijkste is om te bewegen! Of nog een laatste keer naar het park gaan, met een goede jas. Pompoenen snijden, het is tenslotte bijna Halloween! En jij, wat doe je buiten in de herfst met de kleintjes? Wat zijn jouw favoriete buitenactiviteiten in de herfst?

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »