10 leuke activiteiten voor de maand januari

Hier zijn 10 leuke activiteiten die je kunt doen in januari, ofwel alleen, als koppel, of met je kleinkinderen:

 

Schrijf wenskaarten: Maak samen met je kleinkinderen handgemaakte wenskaarten en verstuur ze naar vrienden en familie. Een leuke en creatieve manier om in contact te blijven met dierbaren.

 

Maak je eigen kalender: Betrek je kleinkinderen bij het maken van een kalender. Laat hen tekeningen maken voor elke maand, terwijl jij foto’s en belangrijke data toevoegt.

 

Probeer nieuwe gezonde recepten: Na de feestdagen is januari een goed moment om samen met je kleinkinderen lichtere en gezondere recepten uit te proberen. Een leuke manier om hen kennis te laten maken met gezonde voeding.

 

Doe een grote schoonmaak: Ruim samen met je kleinkinderen op na de drukke feestdagen. Ontdek oude spullen en beslis samen wat bewaard moet worden en wat weg kan.

 

Lees een goed boek: Geniet van de rustige januarimaand door samen met je kleinkinderen een goed boek te lezen. Richt bijvoorbeeld een leesuurtje in waarbij jullie samen kunnen genieten van verhalen.

 

Maak wandelingen: Trek eropuit voor een verfrissende wandeling in de januarilucht. Een geweldige manier om actief te blijven en de natuur in een ander seizoen te ervaren.

 

Bereid je tuin voor: Ook in januari kun je alvast beginnen met de voorbereidingen voor je tuin. Plan wat je wilt gaan planten en begin eventueel al met het zaaien van sommige gewassen binnenshuis.

 

Ga naar de solden: Januari staat bekend om de solden. Neem je kleinkinderen mee op koopjesjacht en zoek samen naar leuke aanbiedingen.

 

Bezoek musea: Bezoek een kindvriendelijk museum en maak er een educatief uitstapje van. Januari is vaak een rustige maand in de musea, dus een ideaal moment om te gaan.

 

Plan een reisje: Als het mogelijk is, overweeg dan om in januari een reisje te plannen. De lagere prijzen en minder toeristen maken het een ideale tijd voor een korte trip.

 

Door deze activiteiten op te nemen in je planning voor januari, zorg je voor plezierige en leerzame ervaringen, zowel voor jezelf als voor je kleinkinderen.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »