geschiedenis van pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog smeuïger en smakelijker.

In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog smeuïger en smakelijker. Het christelijk feest dat elke 2 februari wordt gevierd, waarbij vaak veel pannenkoeken op tafel komen.

Vandaag de dag wordt in Frankrijk de pannenkoek beschouwd als basisvoeding, in heel de wereld wordt hij geapprecieerd vanwege zijn eenvoud, zijn veelzijdigheid en zijn lekkere smaak. Er bestaan vele soorten pannenkoeken, elk met eigen ingrediënten en garnituren, maar allen delen in het rijke en boeiend verleden van dit legendarisch gerecht.

Ken je trouwens de geschiedenis van Maria Lichtmis? Lees meer in ons artikel!

Je hebt vast je eigen pannenkoekenrecept, maar voor het geval dat, hier is het onze!

Op zoek naar verandering dit jaar? Wat dacht je van een pannenkoekentaart? Hier is het recept.

Nog andere inspiratie voor pannenkoekrecepten? Hier is het juiste adres!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Recept pannenkoektaart

Ontdek onze heerlijke pannenkoekentaart! Ingrediënten : 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop melk 1 soeplepel vanille-extract ¼ kop gesmolten boter Bereiding: Voorverwarm de oven tot 175°C. In een kom, klop samen tot

Lees meer »

Recept pannenkoek

Bekijk ons recept – we zijn er dol op! Ingrediënten: 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren, suiker en een snuifje zout. Blijf mengen en voeg langzaam de melk toe tot het bekomen van

Lees meer »