geschiedenis van pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog smeuïger en smakelijker.

In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog smeuïger en smakelijker. Het christelijk feest dat elke 2 februari wordt gevierd, waarbij vaak veel pannenkoeken op tafel komen.

Vandaag de dag wordt in Frankrijk de pannenkoek beschouwd als basisvoeding, in heel de wereld wordt hij geapprecieerd vanwege zijn eenvoud, zijn veelzijdigheid en zijn lekkere smaak. Er bestaan vele soorten pannenkoeken, elk met eigen ingrediënten en garnituren, maar allen delen in het rijke en boeiend verleden van dit legendarisch gerecht.

Ken je trouwens de geschiedenis van Maria Lichtmis? Lees meer in ons artikel!

Je hebt vast je eigen pannenkoekenrecept, maar voor het geval dat, hier is het onze!

Op zoek naar verandering dit jaar? Wat dacht je van een pannenkoekentaart? Hier is het recept.

Nog andere inspiratie voor pannenkoekrecepten? Hier is het juiste adres!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Wat zijn de data voor de volgende vakanties 2021/22

Wat een plezier om ze weer een paar dagen bij je thuis te hebben! Alleen al daarom krijgt het woord ‘vakantie’ weer betekenis! Maar weet je eigenlijk wel de data van de volgende schoolvakanties? We hebben aan je gedacht, hier is de lijst: Feest van de FWB: maandag 27 september

Lees meer »

Sinterklaas, wat vertel je aan je kleinkinderen?

Sinterklaas komt snel naderbij. En elke keer rijst de vraag. Als grootouders, wat moet je je kleinkinderen vertellen? Moet je relatief beknopt blijven of juist meer details toevoegen? Hier zijn enkele ideeën die je zullen helpen deze vraag te beantwoorden.   Leer je kleinkinderen de legende van Sinterklaas Jij, als

Lees meer »

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke kerstavond is het hetzelfde liedje. Cadeau-ideeën vinden kan hoofdbrekens opleveren omdat uw kleinkinderen al veel spelletjes en speelgoed hebben gekregen tijdens Sinterklaas. Dus om het u gemakkelijker te maken, zijn hier 25 ideeën die hen nog meer magie kunnen brengen tijdens deze eindejaarsfeesten. Voor nieuwsgierige en gepassioneerde kleinkinderen: Een

Lees meer »