Het is lente en dat is goed voor het humeur! Deze week stellen we in onze kookworkshop een recept voor van zoete vlindertjes van bladerdeeg, eenvoudig en snel te maken, perfect voor een lentesnack!
Dit heb je nodig:
- 250g bladerdeeg
- 25g gesmolten boter
- 50g suiker
- Een zakje vanillesuiker We beginnen… Om de vleugels van de vlinder te maken:
- Rol het bladerdeeg uit.
- Snijd de randen af om een rechthoek te vormen.
- Bewaar de afgesneden stukjes voor later.
- Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee.
- Bestrooi met suiker en vanillesuiker.
- Rol het deeg vanaf één kant op tot het midden.
- Rol het andere deel van het deeg op naar het midden.
- Snijd reepjes van ongeveer 2-3 cm breed.
- Nu heb je mooie palmiers. Om het lichaam van de vlinder te maken:
- Maak een bal van de eerder afgesneden deegrestjes.
- Rol deze bal uit.
- Snijd er dunne reepjes uit.
- Wikkel deze reepjes om het midden van de palmiers om de vlinders te vormen.
- Je kunt de vlinders met wat eigeel bestrijken voor een goudbruin kleurtje.
- Bak alles goudbruin in de oven tussen 15 en 20 minuten. Hier zijn je prachtige goudbruine en knapperige vlinders!
Onze tip: Je kunt de suiker weglaten en zout toevoegen om hartige palmiers te maken!
Bron: Momes.net