We hebben Splendor Duel voor je getest, een strategiespel

Daag de rivaliserende gilde uit in een strategische race naar de overwinning in dit boeiende spel uit het Splendor-universum, speciaal ontworpen voor twee spelers. 

Pak 3 verbonden Edelstenen en Parels van het gemeenschappelijke speelbord, koop juwelenkaarten om van hun effecten te profiteren, win koninklijke gunsten en gebruik je Privileges op cruciale momenten. Zorg dat je als eerste aan een van de 3 overwinningsvoorwaarden voldoet! 

Ontdek nieuwe spelmechanieken geïnspireerd door Splendor, met soepele en toegankelijke speelsessies, maar met een opmerkelijke strategische diepgang.

 

Spelmateriaal

  • 1 overwinningstegel
  • 67 juwelenkaarten
  • 1 zak
  • 3 privilegefiguren
  • 25 fiche
  • 1 speelbord
  • 4 koninklijke kaarten

Hoe speel je Splendor Duel?

Splendor Duel is een spel waarin je edelsteenfiches verzamelt om kaarten te kopen die overwinningspunten en kronen opleveren. Dit “plagerige” spel, zoals zijn maker Bruno Cathala het noemt, biedt verschillende manieren om te winnen: overwinningspunten verzamelen, punten in één kleur scoren, of kronen behalen. 

Elke beurt moet je een van de drie hoofdacties uitvoeren. De verplichte actie bestaat uit het pakken van drie aangrenzende edelstenen van het bord (behalve goud). Als je een voordelige zet doet (twee parels of drie edelstenen van dezelfde kleur), kan je tegenstander een Privilegefiche gratis krijgen. 

Verder kun je een kaart van niveau 1, 2 of 3 kopen in ruil voor de verzamelde edelstenen. De kaarten bieden verschillende effecten: lagere kosten voor toekomstige aankopen, overwinningspunten, extra edelstenen, het stelen van edelstenen van je tegenstander, of een extra beurt krijgen. 

Je kunt ook een kaart reserveren, zodat je tegenstander deze niet kan kopen, terwijl je zelf een goudfiche krijgt, die als joker dient. 

Optionele acties zijn onder meer het bord aanvullen met nieuwe edelstenen of een edelsteen gratis pakken door een Privilegefiche te gebruiken voor je beurt. 

 

Hoe win je bij Splendor Duel?

In Splendor Duel zijn er drie overwinningsvoorwaarden: 

  1. De kronen: door genoeg “kronen”-symbolen op je kaarten te verzamelen, krijg je “nobele” kaarten die overwinningspunten en soms speciale effecten opleveren. De eerste speler die 10 kronen bereikt, wint het spel.
  2. De overwinningspunten: als je 20 overwinningspunten verzamelt, win je ook het spel.
  3. De punten in één kleur: als je erin slaagt om 10 overwinningspunten in één kleur te behalen, win je direct het spel.

Deze drie strategische paden bieden verschillende manieren om de overwinning te bereiken.

De wedstrijd loopt nog van 18 tot 24 oktober 2024.

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »