Het creëren van je eerste moestuin

De komst van het mooie weer is een perfecte tijd om je kleinkinderen zin te geven om hun handen in de aarde te steken en hun eigen moestuin te creëren. Misschien veranderen je kleinkinderen wel van gedachten over fruit en groenten als ze zelf zijn geplant.

Radijsjes Dit is een van de groenten die het snelst groeien. Je kunt ze bijna het hele jaar door zaaien, van het vroege voorjaar tot eind zomer. Met regelmatig water geven, duurt het slechts 4 tot 6 weken voordat je kleinkinderen hun eerste knapperige radijsjes kunnen oogsten!

Salades Sla, rucola… met vroege variëteiten kunnen je kleinkinderen sneller hun oogst krijgen. Leer ze slakken en slakken te herkennen en te vangen zonder pesticiden te gebruiken. Door één of twee planten te laten bloeien tot het zaad vormt, kunnen kinderen de relatie van de plant naar de bloem en vervolgens naar het zaad begrijpen.

Wortelen Als de wortels bij de oogst gevorkt of gedraaid zijn, is dit een uitstekende gelegenheid om hen uit te leggen dat het feit dat een wortel er niet mooi uitziet, niet betekent dat hij niet lekker is om te eten!

Aardappelen Aardappelen zijn een fantastische schattenjacht tijdens de oogst.

Zorg ervoor dat je je kleinkinderen voorziet van passend gereedschap op hun maat. Ze hebben niet veel gereedschap nodig, maar slechts een paar essentiële zoals een gieter, een plantschopje en een kleine hark. Naast dit basisgereedschap moet je ook touwtjes of labels toevoegen, die handig zijn om ze te leren lezen, schrijven en om de gewassen te markeren tijdens hun ontwikkeling.

Aarzel niet om ons een foto te sturen van deze eerste oogst!

Deel deze inhoud:

Lees ook in categorie :

Het Spel So Clover : We Hebben Het Voor U Getest!

Kent u dit bordspel niet? Geen wonder, het is gloednieuw! Uitgebracht in juli, was het het spel voor de zomer bij Happy-oma-opa.be We hebben het zo vaak gespeeld dat we te laat zijn en nu pas het testartikel vrijgeven! Wij willen u graag kennis laten maken met dit spel. So

Lees meer »

Zelfgemaakte Modelleerpasta

Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!   Modelleerpasta: Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken): Giet in een kom: 1 tas bloem 1 tas water ½ tas zout

Lees meer »